Odleteše u toplije krajeve... po formu!

Bez nekolicine igrača koji su bili standardni jesenas, Partizan je krenuo na pripreme na Kipar. "Ne mogu sve da vodim, to bi bila magija", kaže trener Ivan Tomić.

Fudbal 26.01.2016 | 16:00
Odleteše u toplije krajeve... po formu!

Ivan Tomić je po dolasku u Partizan najavio rezove i promene, a sa reči je prešao na dela.

Partizan je jutros odleteo na Kipar, na pripreme za prolećni deo sezone, u kojoj će se boriti za Kup Srbije, a u prvenstvu... šta bude, mada Tomić i sportski direktor Ivica Iliev tvrde da se sve radi za blisku budućnost - za novu sezonu 2016/17.

U avionu za Kipar nije bilo mesta za solidan broj onih koji su jesenas bili standardni ili su bili tu, uz prvi tim. Krenimo redom: nema golmana Živka Živkovića, štopera Lazara Ćirkovića, Nemanje Petrovića i Nikole Trujića. Svi oni čekaju inostrani angažman.

Nema ni Abubakara Oumarua koji je povređen, bar tako kažu u Partizanu, mada se i o njemu govori da bi mogao da ode i to u Kinu.

Nema ni fudbalera koji su bili na pozajmicama, ali koji su u klubovima u kojima su igrali pokazali da imaju kvalitet. To se pre svega odnosi na Filipa Kneževića (Borac Čačak) i Stefana Aškovskog (Novi Pazar).


"Aposlutno je nemoguće da svi budu zadovoljni izborom. To je na nivou magije. Na spisku ima 28 fudbalera, logično je da to izazove i pozitivne i negativne komentare, međutim, postoje razlozi zbog kojih sam se odlučio na ovaj korak", kaže Tomić.

Konkretno o Filipu Kneževiću:

"Filip apsolutno nije sporan kao igrač. Sa njim sam obavio kvalitetan i iskren razgovor, baš sam ja želeo da se vidimo i ispričamo. Predočio sam mu moje zamisli, mislim da smo se razišli korektno. On je sjajan igrač i zrela osoba. Shvatio je... Iako i ja shvatam da bi svi želeli da budu ovde. Knežević je pod ugovorom sa Partizanom koji važi do leta. Ne isključujem bilo koju mogućnost do početka sezone, niko ne zna šta će se dešavati, hoće li biti odlazaka, upravo na poziciji koju on pokriva. Videćemo...", kaže Tomić.

O ostalima, a pre svega o štoperu Ćirkoviću, koji je zajedno sa Ivanom Bandalovskim, izneo kraj jesenjeg dela sezone, kao ni o drugim fudbalerima koji nisu na spisku za Kipar, Tomić nije želeo da govori.

"Ne bih dalje širio priču o imenima. Činjenica je da Partizan ima 47 igrača pod profesionalnim ugovorom ili onih koji su iz podmlatka priključeni prvom timu. Neke odluke smo morali da donesemo, radi što funkcionalnijeg treninga. Trenirali smo zajedno 12 dana i na osnovu svega viđenog u tom periodu odlučio sam se za ovaj izbor. Valja imati na umu činjenicu da na proleće nećemo imati evropskih utakmica, da se pojedine karakteristike igrača se ne uklapaju u ono što nas čeka u Superligi i Kupu Srbije, jer im možda više odgovara igranje u Evropi".

Zato u avionu jesu bili Andrija Živković i Nikola Ninković, koji će, po svemu sudeći, ostati do leta u Partizanu.

Ima i mnogo mladih igrača - Jovičić, Stevanović, Milenković, Golubović, Birmančević, Vlahović i Jovanović. Nastavljena je tradicija u Partizanu da se na pripreme vode i golobradi mladići, poletarci. Pre svega zboh njih - da osete kako je to raditi sa prvim timom.

Oni će dobiti šansu, poručuje Tomić, a samo od njih zavisi da li će se nametnuti.

NA KIPRU ĆE SE PRIPREMATI...
Golmani: Bojan Šaranov, Filip Kljajić, Marko Jovičić: Defanzivci: Miroslav Vulićević, Ivan Bandalovski, Miladin Stevanović, Nikola Milenković, Sedrik Gogua, Marko Jovanović, Aleksandar Subić, Miroslav Bogosavac; Vezisti: Ivan Petrović, Everton Luiz, Marko Jevtović, Andrija Živković, Marko Golubović, Saša Ilić, Saša Lukić, Nebojša Kosović, Veljko Birmančević, Darko Brašanac, Nikola Ninković, Alen Stevanović, Nemanja Mihajlović; Napadači: Valeri Božinov, Ismael Beko Fofana, Dušan Vlahović, Đorđe Jovanović.

Raspored odigravanja test mečeva

– 29. januara protiv Cfr Kluž (Rumunija) od 15.00 h na stadionu Makario u Nikoziji;

– 30. januara protiv Arsenala Tula (Rusija) 15.00h na stadionu Makario u Nikoziji;

– 3. februara protiv jednog kineskog ligaša od 11.00h u Larnaki;

– 3. februara protiv Arisa ili jednog ruskog premijer ligaša od 17.00h na stadionu Makario;

– 6. februara pre podne protiv Volge iz Rusije;

– 6. februara popodne protiv Atlantasa, trećeplasiranog tima Litvanije;

– 9. februara protiv Šahtjora iz Soligorska (Belorusija) na stadionu Makario u Nikoziji.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bigi

26.01.2016 15:13

Crrrnoo beeliii....najbolji suuuu crrno beeliii

ODGOVORITE