Клоп: Ма, није ово Дизниленд да се разбацујем новцем!

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп поручио је да неће по сваку цену коповати играче већ да ће довести свега неколико појачања.

Фудбал 26.01.2016 | 14:00
Клоп: Ма, није ово Дизниленд да се разбацујем новцем!

Немац је у јануару купио само Марка Грујића, кога је вратио на позајмицу у Црвену звезду, а спекулише се о неколико наредних трансфера.

У центру пажње је свакако дефанзивац због бројних повреда, "први пик" је Јоел Матип, као и нападач Шахтјора Алекс Тешеира.

"Зашто бих бацао новац? Имамо га, али није ово Дизниленд где дођеш и кажеж: "Узми шта желиш". Имамо буџет, радимо у оквиру њега, имамо много ствари на којима радимо. Клуб гради трибину, то је дугорочни развој. Будућност је важна, због тога сам ту. Знам да радим под притиском, цео живот сам под притиском. Навикао сам", рекао је Клоп.

За разлику од Борусије, Клоп ће на Енфилду имати много већи буџет за куповину играча. Највећи трансфер у Дортмунду му је био Хенрих Мхитарјан кога је 2013. платио 20 милиона фунти, а конкуренција му је био управо Лицерпул.

"Да сам могао у Бундеслиги да располажем оволиким новцем било би ми значајно лакше. Овде сви клубови имају новац, Кристал Палас и слични су на лиси најбогатијих. У Немачкој када чујемо да је неки енглески клуб платио 20 милиона фунти за играча зачудимо се. То је огроман новац у Немачкој, можда само два-три клуба могу толико да потроше", истакао је Клоп.

Коментари / 0

Оставите коментар