Klop: Ma, nije ovo Diznilend da se razbacujem novcem!

Menadžer Liverpula Jirgen Klop poručio je da neće po svaku cenu kopovati igrače već da će dovesti svega nekoliko pojačanja.

Fudbal 26.01.2016 | 14:00
Klop: Ma, nije ovo Diznilend da se razbacujem novcem!

Nemac je u januaru kupio samo Marka Grujića, koga je vratio na pozajmicu u Crvenu zvezdu, a spekuliše se o nekoliko narednih transfera.

U centru pažnje je svakako defanzivac zbog brojnih povreda, "prvi pik" je Joel Matip, kao i napadač Šahtjora Aleks Tešeira.

"Zašto bih bacao novac? Imamo ga, ali nije ovo Diznilend gde dođeš i kažež: "Uzmi šta želiš". Imamo budžet, radimo u okviru njega, imamo mnogo stvari na kojima radimo. Klub gradi tribinu, to je dugoročni razvoj. Budućnost je važna, zbog toga sam tu. Znam da radim pod pritiskom, ceo život sam pod pritiskom. Navikao sam", rekao je Klop.

Za razliku od Borusije, Klop će na Enfildu imati mnogo veći budžet za kupovinu igrača. Najveći transfer u Dortmundu mu je bio Henrih Mhitarjan koga je 2013. platio 20 miliona funti, a konkurencija mu je bio upravo Licerpul.

"Da sam mogao u Bundesligi da raspolažem ovolikim novcem bilo bi mi značajno lakše. Ovde svi klubovi imaju novac, Kristal Palas i slični su na lisi najbogatijih. U Nemačkoj kada čujemo da je neki engleski klub platio 20 miliona funti za igrača začudimo se. To je ogroman novac u Nemačkoj, možda samo dva-tri kluba mogu toliko da potroše", istakao je Klop.

Komentari / 0

Ostavite komentar