ЕП: ''Делфини'' лако преко Руса до 1/2-финала и Грка!

Српски ватерполисти пласирали су се у полуфинале Европског првенства у "Комбанк арени", пошто су у четвртфиналу славили против Русије са 15:5. Ватерполо репрезентација Грчке пласирала се у полуфиналне Европског првенства, пошто је у првом четвртфиналу у “Комбанк арени” савладала Шпанију са 6:2.

Остали спортови 18.01.2016 | 21:40
ЕП: ''Делфини'' лако преко Руса до 1/2-финала и Грка!

Изабраници Дејана Савића јуре треће узастопно европско злато, уз то су и светски шампиони, а руски ватерполисти су тако наставили низ великих такмичења без медаље, који траје од 2004. године.

Ривали наших ватерполиста у полуфиналу биће Грци, који су у првом четвртфиналу победили Шпанију са 6:2. Тај дуел игра се у среду од 20.15.

Репрезентација Србије је у дуелу са Русијом одиграла одлично, а неизвесност је трајала само током прве четвртине. 'Зборнаја' је водила два пута, али су српски ватерполисти заиграли боље у одбрани и захваљујући Андрији Прлаиновићу дошли до преокрета. У наставку сусрета само су повећавали предност, до максималних десет голова разлике, којом је и завршен сусрет.

Најефикаснији у победничком тиму били су Прлаиновић и Душан Мандић са по три гола, по два су додали Слободан Никић и Филип Филиповић, а у стрелце су се по једном уписали и Милош Ћук, Душко Пијетловић, Милан Алексић, Никола Јакшић и Стефан Митровић.

На другој страни, стрелци су били Лев Магомајев, Артем Одинцов, Кирил Николајенко, Дмитриј Холод и Адел Гинијатов.

Ватерполо репрезентација Грчке пласирала се у полуфиналне Европског првенства, пошто је у првом четвртфиналу у “Комбанк арени” савладала Шпанију са 6:2.

Грке је до тријумфа предводио Јоанис Фунтулис са три гола, док су по један постигли Емануил Милонакис и Ангелос Влачопулос.

У селекцији Шпаније истакао се Блај Маларах са два гола.

Грчка је већ од самог почетка утакмице наметнула свој ритам, док је Шпанија имала доста проблема у организацији напада услед чврсте одбране ривала.

Почетком друге деонице Грчка је стигла до три гола предности, па су Шпанци имали веома тежак задатак пред собом. Они су голом Малараха пола минута пре краја четвртине смањили заостатак, али је Грчка серијом од 2:0 на почетку трећег периода преломила меч и изборила пласман у полуфинале.

Грчка, трећепласирана селекција са првенства света у Казању, у полуфиналу ће се састати са Србијом.

Коментари / 0

Оставите коментар