EP: ''Delfini'' lako preko Rusa do 1/2-finala i Grka!

Srpski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u "Kombank areni", pošto su u četvrtfinalu slavili protiv Rusije sa 15:5. Vaterpolo reprezentacija Grčke plasirala se u polufinalne Evropskog prvenstva, pošto je u prvom četvrtfinalu u “Kombank areni” savladala Španiju sa 6:2.

Ostali sportovi 18.01.2016 | 21:40
EP: ''Delfini'' lako preko Rusa do 1/2-finala i Grka!

Izabranici Dejana Savića jure treće uzastopno evropsko zlato, uz to su i svetski šampioni, a ruski vaterpolisti su tako nastavili niz velikih takmičenja bez medalje, koji traje od 2004. godine.

Rivali naših vaterpolista u polufinalu biće Grci, koji su u prvom četvrtfinalu pobedili Španiju sa 6:2. Taj duel igra se u sredu od 20.15.

Reprezentacija Srbije je u duelu sa Rusijom odigrala odlično, a neizvesnost je trajala samo tokom prve četvrtine. 'Zbornaja' je vodila dva puta, ali su srpski vaterpolisti zaigrali bolje u odbrani i zahvaljujući Andriji Prlainoviću došli do preokreta. U nastavku susreta samo su povećavali prednost, do maksimalnih deset golova razlike, kojom je i završen susret.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Prlainović i Dušan Mandić sa po tri gola, po dva su dodali Slobodan Nikić i Filip Filipović, a u strelce su se po jednom upisali i Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Na drugoj strani, strelci su bili Lev Magomajev, Artem Odincov, Kiril Nikolajenko, Dmitrij Holod i Adel Ginijatov.

Vaterpolo reprezentacija Grčke plasirala se u polufinalne Evropskog prvenstva, pošto je u prvom četvrtfinalu u “Kombank areni” savladala Španiju sa 6:2.

Grke je do trijumfa predvodio Joanis Funtulis sa tri gola, dok su po jedan postigli Emanuil Milonakis i Angelos Vlačopulos.

U selekciji Španije istakao se Blaj Malarah sa dva gola.

Grčka je već od samog početka utakmice nametnula svoj ritam, dok je Španija imala dosta problema u organizaciji napada usled čvrste odbrane rivala.

Početkom druge deonice Grčka je stigla do tri gola prednosti, pa su Španci imali veoma težak zadatak pred sobom. Oni su golom Malaraha pola minuta pre kraja četvrtine smanjili zaostatak, ali je Grčka serijom od 2:0 na početku trećeg perioda prelomila meč i izborila plasman u polufinale.

Grčka, trećeplasirana selekcija sa prvenstva sveta u Kazanju, u polufinalu će se sastati sa Srbijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar