Луиш Диого: Навијачи Партизана штете играчима!

Боље смо играли у гостима! Уместо да су у свлачионици, фудбалери су стајали испред трибина и слушали шта им говоре вође навијача.

Фудбал 17.01.2016 | 22:00
Луиш Диого: Навијачи Партизана штете играчима!

Иза Партизана је чудна јесен у којој су га секунди делили од европског пролећа, али у којој је на домаћем фронту срљао из грешке у грешку. Како је растао притисак због неуспеха у домаћем првенству, тако су неке победе у Европи долазиле као мелем на рану. Навијачи су често мењали курс у подршци тиму, па је тако на појединим домаћим утакмицама црно-беле гледало и по 1.500 или 2.000 људи.

Све то је са клупе посматрао Луиш Диого који је у Партизан дошао као помочник Љубинка Друловића. Португалски тренер је отишао заједно са Друловићем на крају јесењег дела сезоне.
"Клуб је одлучио да промени курс и то је сасвим нормално. Мислим да то није имало много везе са резултатима. Променили су се неки људи у управи и довели су свог тренера који има свој стручни штаб. Преузели смо екипу усред сезоне, а Црвена звезда је већ била одмакла много. Потом је председник отишао и знали смо да зависимо од неких других људи", рекао је Диого за медије у домовини.

Упркос свему, Диого је оценио "веома позитивним" период у "тако великом клубу као што је Партизан". Оно што га је изненадило је притисак навијача.
"Сећам се прве утакмице. Стигао сам у суботу и још нисам знао ни где је стадион. На полувремену сам ушао у свлачионицу и тамо није било никога. Гледао сам около и покушавао да огонетнем где су сви и да ли сам можда промашио свлачионицу. Потом сам укапирао да стоје испред и да слушају шта им навијачи поручују са трибина. Мислио сам да је то спорадичан случај, али сам се касније уверио да се те сцене понављају. У 80 одсто утакмица је било тако. Играчи пажљиво слушају по два или три минута шта им вође навијача поручују и тек онда иду у свлачионицу".

Португалски стручњак каже да је такав притисак углавном био контрапродуктиван због великог броја младих играча у екипи.
"Посебно нам је то шкодило у утакмицама на нашем терену. Притисак је био огроман… Погледајте и видећете да смо најбоље партије пружали на гостовањима".

Бивши Друловићев помоћник је од Партизанових играча посбено истакао Дарка Брашанца.
"Код нас би рекли да је он класична "осмица". Без дилеме сам када кажем да би био значајно појачање за било који португалски клуб. Он одрађује много "невидљивог" посла на терену. Прави је тимски играч и упоредио бих га са Жоаом Мутињом", рекао је бивши тренер Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар