Luiš Diogo: Navijači Partizana štete igračima!

Bolje smo igrali u gostima! Umesto da su u svlačionici, fudbaleri su stajali ispred tribina i slušali šta im govore vođe navijača.

Fudbal 17.01.2016 | 22:00
Luiš Diogo: Navijači Partizana štete igračima!

Iza Partizana je čudna jesen u kojoj su ga sekundi delili od evropskog proleća, ali u kojoj je na domaćem frontu srljao iz greške u grešku. Kako je rastao pritisak zbog neuspeha u domaćem prvenstvu, tako su neke pobede u Evropi dolazile kao melem na ranu. Navijači su često menjali kurs u podršci timu, pa je tako na pojedinim domaćim utakmicama crno-bele gledalo i po 1.500 ili 2.000 ljudi.

Sve to je sa klupe posmatrao Luiš Diogo koji je u Partizan došao kao pomočnik Ljubinka Drulovića. Portugalski trener je otišao zajedno sa Drulovićem na kraju jesenjeg dela sezone.
"Klub je odlučio da promeni kurs i to je sasvim normalno. Mislim da to nije imalo mnogo veze sa rezultatima. Promenili su se neki ljudi u upravi i doveli su svog trenera koji ima svoj stručni štab. Preuzeli smo ekipu usred sezone, a Crvena zvezda je već bila odmakla mnogo. Potom je predsednik otišao i znali smo da zavisimo od nekih drugih ljudi", rekao je Diogo za medije u domovini.

Uprkos svemu, Diogo je ocenio "veoma pozitivnim" period u "tako velikom klubu kao što je Partizan". Ono što ga je iznenadilo je pritisak navijača.
"Sećam se prve utakmice. Stigao sam u subotu i još nisam znao ni gde je stadion. Na poluvremenu sam ušao u svlačionicu i tamo nije bilo nikoga. Gledao sam okolo i pokušavao da ogonetnem gde su svi i da li sam možda promašio svlačionicu. Potom sam ukapirao da stoje ispred i da slušaju šta im navijači poručuju sa tribina. Mislio sam da je to sporadičan slučaj, ali sam se kasnije uverio da se te scene ponavljaju. U 80 odsto utakmica je bilo tako. Igrači pažljivo slušaju po dva ili tri minuta šta im vođe navijača poručuju i tek onda idu u svlačionicu".

Portugalski stručnjak kaže da je takav pritisak uglavnom bio kontraproduktivan zbog velikog broja mladih igrača u ekipi.
"Posebno nam je to škodilo u utakmicama na našem terenu. Pritisak je bio ogroman… Pogledajte i videćete da smo najbolje partije pružali na gostovanjima".

Bivši Drulovićev pomoćnik je od Partizanovih igrača posbeno istakao Darka Brašanca.
"Kod nas bi rekli da je on klasična "osmica". Bez dileme sam kada kažem da bi bio značajno pojačanje za bilo koji portugalski klub. On odrađuje mnogo "nevidljivog" posla na terenu. Pravi je timski igrač i uporedio bih ga sa Žoaom Mutinjom", rekao je bivši trener Partizana.

Komentari / 0

Ostavite komentar