Влада и министар Лукач да поднесу оставке

Члан Предсједништва Савеза за промјене Миланко Михајлица оцијенио је данас “скандалозном” чињеницу да су припадници Специјалне јединице МУП-а Републике Српске учествовали у оружаној пљачки 600.000 КМ „Уни цредит банке“ из блиндираног возила “Сектор Секјуритја” 22. септрембра прошле године, истичући да би због овог требало да одговарају и министар унутрашњих послова Драган Лукач и цијела Влада Српске.

Република Српска 15.01.2016 | 16:30
Влада и министар Лукач да поднесу оставке

-У свакој демократској земљи то би било алармантно и не само ресорни министар него и влада би поднијели оставку, рекао је Михајлица.

Овакви скандали у МУП-у РС дешавају се, тврди, већ „дужи период“.

Подсјећа да су припадници полиције Републике Српске „били учесници у трговини дроге и предмет истрага у борби против проституције и трговини људима“.

Посебно забрињавајућим Михаљица је оцијенио чињеницу да су неки од шест ухашених припадника Специјалне полиције МУП Српске раније били у обезбјеђењу предсједника и премијерке Републике Српске, Милорада Додика и Жељке Цвијановић.

Евидентно је, додао је Михаљица на прес-конференцији у Бањалуци, да постоје „организоване криминалне  групе које се баве оружаним пљачкама, трговином дроге и људима и било би логично да ресорни министар Драган Лукач па и цијела Влада поднесу оставку“.

-Премијерка покушава да минимизира то што се догодила називајући ово хапшење позивом на информативни разговор, а министар полиције Драган Лукач говори да ово што се догодило и не представља озбиљан проблем, наводи Михајлица, додајући да због овог догађаја неко од челних људи МУП-а мора одговарати.

Он је поставио питање шта се може очекивати од других сектора у МУП-у, када у елитној јединици у коју се улажу милиони марака и чији припадници треба да да буду за примјер, „имамо овакво стање“.

Сматра и да је неопходно да се што прије закаже засједање парламента како би се размотрило стање у МУП-у, с акцентом на безбиједност грађана Републике Српске.

По посљедњим незваничним информацијама, петорица припадника Специјалне јединице полиције МУП-а ухапшена су у ноћи између сриједе и четвртка због сумње да се могу довести у везу с оружаном пљачком блиндираног комбија “Сектор секјуритја” на аутопуту Бањалука-Градишка, из којег је 22. септембра прошле године украдено 600.000 марака.

Медији у Српској су, позовајући се на незванична сазња данас објавили и да је синоћ ухапшен Данијел Кузмић из Котор-Вароши, радник “Сектор секјуритија”  који је радио у централи “Уни Цредит банке” и за којег се сумњало да је био у вези с пљачкашима, те да им је одао информације у вези с кретањем возила.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

полицајац

15.01.2016 15:34

Свака цаст Михајлица јаста вец да поднесу оставке министар, премијер и предсједник републике. То су њихови људи то се зна.Само напријед СЗП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

15.01.2016 17:37

Па гос. Михајлица они су само спречавали да новци оду у Хрватску ионако мислим да би Хрватска гранична полиција поставила питање поријекло?, и куд са новцем.Сјетите се гос.Бајиног Кума!!.ово је само превентива да се новац задржи у земљи поријекла.Специјалци раде свој посао,чудиме каква харанга.

Name

како

15.01.2016 15:35

Ако дају оставке ко це цувати главног Бају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле мацола

15.01.2016 15:52

Какав тата таква И деца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма какви

15.01.2016 15:59

Е мој Михаљица, њима не треба дати могуцност да поднесу оставке ... затим похапсити и онда осудити на дозивотне робије за све ста су нам урадили за ових 10 година..

ОДГОВОРИТЕ
Name

цудно

15.01.2016 15:59

Овај коментар је везан за све сто се десава код нас задњих мјесеци... а он гласи: НЕСТО СЕ ЦУДНО ДЕСАВА. Павловиц, СИПА, специјалци, Дан Републике, издајници, вила Дедиње... НЕСТО СЕ ЦУДНО ДЕСАВА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко има одговор

15.01.2016 16:56

Са једне стреане господин Михаљица највише је говорио о криминалу то сви знамо. Не знам ко зна шта је од тога доказано. Било би поштено да перд микрофонима свих телевизија свако ко је говорио о криминалу каже ко је имао и какве је имао користи од те приче? Са друге стране Вили Бранд је оступио са позици Канцелара СР Њемачке ради шпиуна да је све што је у јавности било приче о том догађаји могло стати у сат времена. У овој земљи седамдесает година се људи проглашавају издајницима и шпиунима. Бар обичан народ не зна шта је од те приче званично доказано да је истина. Сваком је јасно да се улаже доста рада да се овкве информације припреме за медије. Не знам да ли би се ико усодио процјењиваити колико би коштали радни сати медија потрошени за објављивање оваквих информација када би се то плаћало. Било би поштеко да неко каже колико је од тога било штете ако је неко имао користи какве је имао користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

15.01.2016 17:31

Волио би Михаљица да министар поднесе оставку, што би је подносио. Није лако у ред дотјерати нешто што је годинама у МУП-у и осталим институцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

15.01.2016 18:25

Тако је. Вец 10 година се урусава МУП. Од кад су ови досли на власт, приватизовали су га и висе нико не мозе да има повјерење у институцију која би нас све требала ститити.

Name

Зацарано круг

15.01.2016 18:46

Крајње је вријеме да буде склоњен Милорад Додик. Све ово иде од њега. А овом блентавом народу треба укинути могуцност да гласају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво...

15.01.2016 21:20

Тресе се гора и опет роди се миш. Једни причају а други с.... Нема од тога ништа. Нико неће одговарати за ово.... Дај боже да се једном овај народ у читавој Босни и Херцеговини сложи. Тада ће нам бити боље. До тада.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

16.01.2016 01:05

Нема изјава Босица и Цавица у вези с овим.

ОДГОВОРИТЕ