Ухапшено једно лице због трговине оружјем

На граничном прелазу Увац припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су лице чији су иницијали И.Р. /45/, које је осумњичено за организовани криминал у вези са трговином оружја и војне опреме, те производима двојне употребе.

Босна и Херцеговина 28.12.2015 | 13:55
Ухапшено једно лице због трговине оружјем

Ово лице ухапшено је јуче у наставку активности у оквиру предмета кодног назива "Лифт", након чега је предато припадницима Агенције за истраге и заштиту БиХ, саопштено је из ове агенције.

Хапшење је извршено по захтјеву СИПЕ, а на основу наредбе Тужилаштва БиХ, којем је ово лице предато на даље поступање.

Припадници СИПЕ су, у сарадњи са полицијским службеницима министарстава унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона и Кантона Сарајево, 21. децембра спровели акцију кодног назива "Лифт".

На подручју Сарајева, Мостара и Бугојна ухапшено је шест особа због постојања основане сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са неовлаштеном трговином оружја и војне опреме, као и производима двојне употребе.

Претресени су објекти на шест локација, а током претреса пронађена је већа количина оружја, муниције, експлозива и експлозивних направа, као и други предмети који могу служити као доказ у даљем поступку.

Коментари / 0

Оставите коментар