Uhapšeno jedno lice zbog trgovine oružjem

Na graničnom prelazu Uvac pripadnici Granične policije BiH uhapsili su lice čiji su inicijali I.R. /45/, koje je osumnjičeno za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom oružja i vojne opreme, te proizvodima dvojne upotrebe.

Bosna i Hercegovina 28.12.2015 | 13:55
Uhapšeno jedno lice zbog trgovine oružjem

Ovo lice uhapšeno je juče u nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Lift", nakon čega je predato pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH, saopšteno je iz ove agencije.

Hapšenje je izvršeno po zahtjevu SIPE, a na osnovu naredbe Tužilaštva BiH, kojem je ovo lice predato na dalje postupanje.

Pripadnici SIPE su, u saradnji sa policijskim službenicima ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo, 21. decembra sproveli akciju kodnog naziva "Lift".

Na području Sarajeva, Mostara i Bugojna uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom trgovinom oružja i vojne opreme, kao i proizvodima dvojne upotrebe.

Pretreseni su objekti na šest lokacija, a tokom pretresa pronađena je veća količina oružja, municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, kao i drugi predmeti koji mogu služiti kao dokaz u daljem postupku.

Komentari / 0

Ostavite komentar