Јача оператива, а мања администрација

Сарадња безбједносних агенција у БиХ мора бити што боља како би успјешно одговорили изазовима мигрантске кризе и тероризма, речено је данас након састанка министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића и директора Службе за странце Слободана Ујића.

Босна и Херцеговина 24.12.2015 | 17:51
Јача оператива, а мања администрација

"Служба за послове са странцима изузетно је значајна агенција у вријеме када се регија и Европа суочавају са избјегличком и мигрантском кризом", каже министар безбједности Драган Мектић и додаје да се мора уложити више напора како би одговорили евентуалној мигрантској кризи у БиХ, али и лицима која би то покушала искористити.

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић истиче да БиХ још није на рути миграната, нали тврди да Служба прати ситуацију и спремни су да одговоре на све задатке.

"Покушаћемо у наредној години смањити администрацију у Служби и појачати оперативне капацитете како бисмо што спремније одговорили изазовима миграције и тероризма. Морамо поправити и информатички дио, међутим и са овим капацитетима спремни смо да одговоримо свим задацима'', истиче Ујић.

БН ТВ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

правник

24.12.2015 19:10

Ми имамо судове какви су таки мени се мени не свидају не раде за народ .А цика предсједник Додик умјесто да јаца судове он руси. Гдје ту памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе С.

24.12.2015 20:05

Мектићу, омладину запошљавај у управне агенције које су под покровитељством твог министарства!

ОДГОВОРИТЕ