Jača operativa, a manja administracija

Saradnja bezbjednosnih agencija u BiH mora biti što bolja kako bi uspješno odgovorili izazovima migrantske krize i terorizma, rečeno je danas nakon sastanka ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića i direktora Službe za strance Slobodana Ujića.

Bosna i Hercegovina 24.12.2015 | 17:51
Jača operativa, a manja administracija

"Služba za poslove sa strancima izuzetno je značajna agencija u vrijeme kada se regija i Evropa suočavaju sa izbjegličkom i migrantskom krizom", kaže ministar bezbjednosti Dragan Mektić i dodaje da se mora uložiti više napora kako bi odgovorili eventualnoj migrantskoj krizi u BiH, ali i licima koja bi to pokušala iskoristiti.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić ističe da BiH još nije na ruti migranata, nali tvrdi da Služba prati situaciju i spremni su da odgovore na sve zadatke.

"Pokušaćemo u narednoj godini smanjiti administraciju u Službi i pojačati operativne kapacitete kako bismo što spremnije odgovorili izazovima migracije i terorizma. Moramo popraviti i informatički dio, međutim i sa ovim kapacitetima spremni smo da odgovorimo svim zadacima'', ističe Ujić.

BN TV

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pravnik

24.12.2015 19:10

Mi imamo sudove kakvi su taki meni se meni ne svidaju ne rade za narod .A cika predsjednik Dodik umjesto da jaca sudove on rusi. Gdje tu pamet.

ODGOVORITE
Name

Đorđe S.

24.12.2015 20:05

Mektiću, omladinu zapošljavaj u upravne agencije koje su pod pokroviteljstvom tvog ministarstva!

ODGOVORITE