Махреза је открио Ваха!

Сјајног Алжирца Ријада Махреза који је са Џејмијем Вардијем и Лестером највеће откровење енглеске Премијер лиге открио је Вахид Халилхоџић.

Фудбал 24.12.2015 | 18:40
Махреза је открио Ваха!

Права сензација ове године на острву је Лестер који је послије 17 одиграних кола Премијер лиге лидер на табели.

За то су међу најзаслужнији први стрелац Џејми Варди, али и "пакер" Ријад Махрез, одлични Алжирац у кога је до прошле године мало ко вјеровао, чак и у рођеној земљи.

Један од оних који је био увјерен у квалитете Махреза је Вахид Халилхоџић који га је водио на Мундијал у Бразилу и када га је оспоравала јавност у Алжиру и који му је пружио праву прилику.

"Зашто позивати фудбалера који сједи на клупи и није стандардан у друголигашу Лестеру", био је један од наслова у алжирским медијима када је Халилхоџић објавио списак играча за Бразил.

"Открио сам Махреза док је играо у Чемпионшипу. Био је већином резерва, али мени је био врло интересантан фудбалер. Осјетио сам да има талента и вјеровао сам да може правити бројне проблеме противничким одбранама. Знао сам да ће бити добар играч. Одличан је с обје ноге, може играти и на лијевој и на десној страни. Требао ми је такав играч на Мундијал", рекао је Халилхоџић, преноси "Дневни Аваз".

Махрез је у међувремену постао један од најтраженијих играча на фудбалској пијаци, а његов Лестер је први на табели Премијер лиге.

"Лестер ме одушевио. У фантастичној су форми. Оставили су иза себе великане који су потрошили стотине милиона евра. Међутим, тешко ће бити издржати до краја шампионата. Њихова предност је одлична игра у дефанзиви, у нападу су убитачни преко Махреза и Вардија. Имају и среће, али срећа прати храбре. Такође, одлично их води искусни тренер Клаудио Ранијери", додао је Халилхоџић.

Популарни Ваха сада води репрезентацију Јапана, а управо ово је додатан разлог због којег прати Лестер, јер за њега игра и Јапанац Шињи Оказаки.

"У екипи се полако усталио Оказаки. Још се навикава на енглески стил фудбала. Он је велики борац који гине за сваку лопту свих 90 минута", рекао је Халилхоџић.

Коментари / 0

Оставите коментар