Како се Џерард ''заљубио'' у Клопа послије једне кафе?!

"Био сам велики фан и пре овог упознавања, али сад кад сам га упознао...", испричао је британским медијима Стивен Џерард како је "пао на шарм" Јиргена Клопа. Завиди Ливерпуловим играчима.

Фудбал 19.12.2015 | 21:20
Како се Џерард ''заљубио'' у Клопа послије једне кафе?!

Енфилд се у мају опростио од свог капитена. Стивен Џерард је напустио Ливерпул након 28 година и отишао да последње године своје каријере "одради" у Сједињеним Америчким Државама, али је, очекивано, још увек његово мишљење битно у Ливерпулу.

Шта он мисли о менаџеру који је наследио "последњег Џерардовог" Брендана Роџерса? Да ли је Јирген Клоп тај који може да Ливерпулу донесе титулу првака Енглеске после вишедеценијске паузе?

Џерард ове зиме "одржава" форму у тренинг центру Ливерпула – Мелвуду, па је имао прилику да поприча и попије кафу са човеком који вероватно подједнако жали што га није имао у свом тиму, колико и овај други жали што није имао прилику да у свом најбољем добу сарађује са таквим тренером.

Поштовање је дакле обострано...

"Био сам на кафи са њим и када сам напустио просторију једноставно сам се осећао срећно. Испуњено", почео је своју причу Џерард за британске медије.

Харизма Јиргена Клопа је дакле обасјала читав Ливерпул. Џерард просто завиди играчима што није на њиховом месту.

"Осећао сам се као да сам порастао. Цветао сам! А ја још нисам један од играча које тренира, па могу само да мислим како је утицао на ове момке у свлачионици. Атмосфера у клубу је бриљантна. Играчи 'зује' свуда на тренингу, свуда су осмеси. Подигао је читаво место на нови ниво. Он око себе жели играче који уживају у томе. Не жели да буду напети, забринути... Он је тај који скида сав притисак са њихових рамена", испричао је Стиви Џи.

Гледао је и Дортмунд и дивио се њиховој игри.

"И пре него што сам га упознао ја сам га обожавао. Свиђало ми се како је харизматичан пред камерама, волео сам начин игре и тактику коју је практиковао у Борусији Дортмунд, а коју сам често пратио у Лиги Шампиона. Тако да сам био велики фан и пре овог упознавања, али сад кад сам га упознао..."

Да ли део тебе жели да будеш у Ливерпулу?

"Наравно. Да сам играч Ливерпула – било као клинац или на врхунцу каријере – и Јирген Клоп да ушета кроз врата, био бих пресрећан и буквално бих се облизивао од среће! Играчи мора да су одушевљени... Помислим често, да ја имам 25 или 26 година сваког секунда бих био срећан што радим са њим. Тако да играчи морају да схвате какву прилику имају и да постигну успех у наредне две, три, четири године са њим..."

"Ако се тако не осећају, онда нешто није у реду са њима", поручио им је Џерард.

Он је за Ливерпул дебитовао још 1998. године и од тада је стандардан у првој постави независно од менаџера. У овој години се први пут суочио са тим да више није у конкуренцији за тим јер игра у другој екипи...

"У почетку ме је ‘убијало’ што као навијач морам да гледам утакмице Ливерпула. Мрзео сам то. Имао сам чудан осећај у стомаку, али сада сам се већ и навикао".

Ко зна, можда ће ипак имати прилике да игра за Јиргена Клопа, нису тако неуобичајене позајмице из МЛС лиге у зимским и пролећним месецима...

Коментари / 0

Оставите коментар