Kako se Džerard ''zaljubio'' u Klopa poslije jedne kafe?!

"Bio sam veliki fan i pre ovog upoznavanja, ali sad kad sam ga upoznao...", ispričao je britanskim medijima Stiven Džerard kako je "pao na šarm" Jirgena Klopa. Zavidi Liverpulovim igračima.

Fudbal 19.12.2015 | 21:20
Kako se Džerard ''zaljubio'' u Klopa poslije jedne kafe?!

Enfild se u maju oprostio od svog kapitena. Stiven Džerard je napustio Liverpul nakon 28 godina i otišao da poslednje godine svoje karijere "odradi" u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je, očekivano, još uvek njegovo mišljenje bitno u Liverpulu.

Šta on misli o menadžeru koji je nasledio "poslednjeg Džerardovog" Brendana Rodžersa? Da li je Jirgen Klop taj koji može da Liverpulu donese titulu prvaka Engleske posle višedecenijske pauze?

Džerard ove zime "održava" formu u trening centru Liverpula – Melvudu, pa je imao priliku da popriča i popije kafu sa čovekom koji verovatno podjednako žali što ga nije imao u svom timu, koliko i ovaj drugi žali što nije imao priliku da u svom najboljem dobu sarađuje sa takvim trenerom.

Poštovanje je dakle obostrano...

"Bio sam na kafi sa njim i kada sam napustio prostoriju jednostavno sam se osećao srećno. Ispunjeno", počeo je svoju priču Džerard za britanske medije.

Harizma Jirgena Klopa je dakle obasjala čitav Liverpul. Džerard prosto zavidi igračima što nije na njihovom mestu.

"Osećao sam se kao da sam porastao. Cvetao sam! A ja još nisam jedan od igrača koje trenira, pa mogu samo da mislim kako je uticao na ove momke u svlačionici. Atmosfera u klubu je briljantna. Igrači 'zuje' svuda na treningu, svuda su osmesi. Podigao je čitavo mesto na novi nivo. On oko sebe želi igrače koji uživaju u tome. Ne želi da budu napeti, zabrinuti... On je taj koji skida sav pritisak sa njihovih ramena", ispričao je Stivi Dži.

Gledao je i Dortmund i divio se njihovoj igri.

"I pre nego što sam ga upoznao ja sam ga obožavao. Sviđalo mi se kako je harizmatičan pred kamerama, voleo sam način igre i taktiku koju je praktikovao u Borusiji Dortmund, a koju sam često pratio u Ligi Šampiona. Tako da sam bio veliki fan i pre ovog upoznavanja, ali sad kad sam ga upoznao..."

Da li deo tebe želi da budeš u Liverpulu?

"Naravno. Da sam igrač Liverpula – bilo kao klinac ili na vrhuncu karijere – i Jirgen Klop da ušeta kroz vrata, bio bih presrećan i bukvalno bih se oblizivao od sreće! Igrači mora da su oduševljeni... Pomislim često, da ja imam 25 ili 26 godina svakog sekunda bih bio srećan što radim sa njim. Tako da igrači moraju da shvate kakvu priliku imaju i da postignu uspeh u naredne dve, tri, četiri godine sa njim..."

"Ako se tako ne osećaju, onda nešto nije u redu sa njima", poručio im je Džerard.

On je za Liverpul debitovao još 1998. godine i od tada je standardan u prvoj postavi nezavisno od menadžera. U ovoj godini se prvi put suočio sa tim da više nije u konkurenciji za tim jer igra u drugoj ekipi...

"U početku me je ‘ubijalo’ što kao navijač moram da gledam utakmice Liverpula. Mrzeo sam to. Imao sam čudan osećaj u stomaku, ali sada sam se već i navikao".

Ko zna, možda će ipak imati prilike da igra za Jirgena Klopa, nisu tako neuobičajene pozajmice iz MLS lige u zimskim i prolećnim mesecima...

Komentari / 0

Ostavite komentar