„Ју група“ прославља 45 година постојања!

Вечерашњим концертом у Хали спортова „Ју група“ прославља 45 година трајања на музичкој сцени.

Забава 17.12.2015 | 14:00
„Ју група“ прославља 45 година постојања!

Жика, Драги и Петар Јелић и Игор Малешевић најављују репертоар у складу са називом концерта 45 година чистог рокенрола, тако да ће провести публику кроз песме које су обележиле претходне четири и по деценије „Ју групе“.

Гости концерта биће Радомир Михајловић Точак, Душан Којић Која ("Дисциплин А Китсцхме"), Никола Чутурило („Рибља Чорба“), Зоран Милановић („Смак“), Зоран Костић Цане („Партибрејкерс“).

Извешће и шест нових песама које ће се наћи на њиховом новом, 12. по реду, албуму који ће изаћи средином фебруара.

„Ју групу“ су 29. новембра 1970. године основали браћа Драги (гитара) и Жика Јелић (бас гитара), Миодраг Округић (оргуљаш) и Велибор Богдановић (бубњар).

Првом песмом Нона постали су пионири употребе етно звука у домаћој рок музици, а од тада, објавили су 11 студијских албума, један лајв албум и 10 синглова.

„Једног дана групе неће бити, али ако остану песме иза нас да трају неко време, то је онда највећи успех и највећа сатисфакција бављења овим послом“, истакао је Жика Јелић у недавном интервјуу за Тањуг.

Љубав према рокенролу, коме су браћа Јелић посвећени већ 53 године, заслужна је и за њихово дуго трајање на музичкој сцени.

„Тајна лежи и у малој количини талента, великом, великом раду, посвећености, сталном усавршавању и праћењу свега што се догађа у свету у области рокенрола“, додао је Јелић.

РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дон Кихот

17.12.2015 16:46

Честитам и нека је са срећом , да Бог да још 50, бар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

18.12.2015 07:36

Свака част "дедице"! Уз Вашу музику смо одрастали.

ОДГОВОРИТЕ