„Ju grupa“ proslavlja 45 godina postojanja!

Večerašnjim koncertom u Hali sportova „Ju grupa“ proslavlja 45 godina trajanja na muzičkoj sceni.

Zabava 17.12.2015 | 14:00
„Ju grupa“ proslavlja 45 godina postojanja!

Žika, Dragi i Petar Jelić i Igor Malešević najavljuju repertoar u skladu sa nazivom koncerta 45 godina čistog rokenrola, tako da će provesti publiku kroz pesme koje su obeležile prethodne četiri i po decenije „Ju grupe“.

Gosti koncerta biće Radomir Mihajlović Točak, Dušan Kojić Koja ("Disciplin A Kitschme"), Nikola Čuturilo („Riblja Čorba“), Zoran Milanović („Smak“), Zoran Kostić Cane („Partibrejkers“).

Izvešće i šest novih pesama koje će se naći na njihovom novom, 12. po redu, albumu koji će izaći sredinom februara.

„Ju grupu“ su 29. novembra 1970. godine osnovali braća Dragi (gitara) i Žika Jelić (bas gitara), Miodrag Okrugić (orguljaš) i Velibor Bogdanović (bubnjar).

Prvom pesmom Nona postali su pioniri upotrebe etno zvuka u domaćoj rok muzici, a od tada, objavili su 11 studijskih albuma, jedan lajv album i 10 singlova.

„Jednog dana grupe neće biti, ali ako ostanu pesme iza nas da traju neko vreme, to je onda najveći uspeh i najveća satisfakcija bavljenja ovim poslom“, istakao je Žika Jelić u nedavnom intervjuu za Tanjug.

Ljubav prema rokenrolu, kome su braća Jelić posvećeni već 53 godine, zaslužna je i za njihovo dugo trajanje na muzičkoj sceni.

„Tajna leži i u maloj količini talenta, velikom, velikom radu, posvećenosti, stalnom usavršavanju i praćenju svega što se događa u svetu u oblasti rokenrola“, dodao je Jelić.

RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

don Kihot

17.12.2015 16:46

Čestitam i neka je sa srećom , da Bog da još 50, bar!

ODGOVORITE
Name

nikola

18.12.2015 07:36

Svaka čast "dedice"! Uz Vašu muziku smo odrastali.

ODGOVORITE