Анализа - Бруталне бројке: Друловић вс Милинковић...!

Ако сте мислили да Партизан не може горе од онога што је показивао...

Фудбал 15.12.2015 | 22:45
Анализа - Бруталне бројке: Друловић вс Милинковић...!

И од горег има – Љубинко Друловић! Ако се навијачима Партизана дизала коса на глави због учинка екипе под вођством Зорана Милинковића, онда не би било изненађење да им иста седи или можда опада док гледају шта раде црно-бели на концу ужасне сезоне док их води актуелни шеф струке. На њихову срећу, још само једном.

А раде све погрешно. Играју са мањком самопоуздања, примају голове из прекида, маше пенале, просипају бодове којекуде и отуд мало кога би требало да чуди чињеница како је Друловић у негативностима надмашио и свог претходника у проценту лоших резултата на клупи тима из Хумске 1 - Милинковића.

Друловић је на 14 званичних утакмица, закључно са недељном на Бањици, остварио учинак од шест победа, три ремија и пет пораза. Постотак тријумфа је разочаравајуће мали, тек 46.

Милинковић је на 21 мечу победио 12 пута (57%).

Обојица су забележила по пет пораза, с тим да бивши тренер има и реми више (4:3), међутим, чак седам утакмица више.

Мање-више, заслуге за катастрофалну јесен Партизана обојица деле на равне части. С тим да су Друловићеве бројке за нијасну лошије. Уосталом, откако он командује црно-бели су дали 20 голова. Просечно гол и по на утакмици. Знатно слабије од Милинковића, чија је екипа била убитачнија (42 прецизна хица на 21 мечу, тачно два по сусрету). Није тешко уочити да је разлика настала на основу тактичког опредељења, јер је код претходног тренера Партизан играо у офанзивној формацији 4-3-3, а код садашњег у дефанзивнијој варијанти 4-2-3-1.

Проблем који ни Зоран Милинковић ни Љубинко Друловић нису успели да реше лежи на супротној страни терена. У одбрани. Она је од почетка сезоне, на 35 утакмица матирана 47 пута. Превише и за неке мање клубове од Партизана. Камоли за данашњи Партизан.

Можда ће некоме деловати изненађујуће, али бројке илуструју да је одбрана коју је састављао Милинковић била чвршћа од ове под Друловићем. У првом делу сезоне примила је 24 гола. У наставку 23, али на поменутих седам утакмица мање.

Уско повезан са катастрофалним бројкама стоји утисак да обојица нису имала решења за невоље које нису чисто фудбалске. Тичу се психологије. А огледају у чињеници да су црно-бели од девет једанаестераца искористили тек три, да су чак 12 голова примили из прекида (пенали, слободни ударци, корнери) и да се та нестабилност појединаца укоренила у тим који НИЈЕДНОМ није везао три победе у Суперлиги.

И зато је скоро подједнако удаљен од другог и места које води, пазите сад ово, у плеј-аут.

Где ће Партизан на крају завршити?

Коментари / 0

Оставите коментар