Analiza - Brutalne brojke: Drulović vs Milinković...!

Ako ste mislili da Partizan ne može gore od onoga što je pokazivao...

Fudbal 15.12.2015 | 22:45
Analiza - Brutalne brojke: Drulović vs Milinković...!

I od goreg ima – Ljubinko Drulović! Ako se navijačima Partizana dizala kosa na glavi zbog učinka ekipe pod vođstvom Zorana Milinkovića, onda ne bi bilo iznenađenje da im ista sedi ili možda opada dok gledaju šta rade crno-beli na koncu užasne sezone dok ih vodi aktuelni šef struke. Na njihovu sreću, još samo jednom.

A rade sve pogrešno. Igraju sa manjkom samopouzdanja, primaju golove iz prekida, maše penale, prosipaju bodove kojekude i otud malo koga bi trebalo da čudi činjenica kako je Drulović u negativnostima nadmašio i svog prethodnika u procentu loših rezultata na klupi tima iz Humske 1 - Milinkovića.

Drulović je na 14 zvaničnih utakmica, zaključno sa nedeljnom na Banjici, ostvario učinak od šest pobeda, tri remija i pet poraza. Postotak trijumfa je razočaravajuće mali, tek 46.

Milinković je na 21 meču pobedio 12 puta (57%).

Obojica su zabeležila po pet poraza, s tim da bivši trener ima i remi više (4:3), međutim, čak sedam utakmica više.

Manje-više, zasluge za katastrofalnu jesen Partizana obojica dele na ravne časti. S tim da su Drulovićeve brojke za nijasnu lošije. Uostalom, otkako on komanduje crno-beli su dali 20 golova. Prosečno gol i po na utakmici. Znatno slabije od Milinkovića, čija je ekipa bila ubitačnija (42 precizna hica na 21 meču, tačno dva po susretu). Nije teško uočiti da je razlika nastala na osnovu taktičkog opredeljenja, jer je kod prethodnog trenera Partizan igrao u ofanzivnoj formaciji 4-3-3, a kod sadašnjeg u defanzivnijoj varijanti 4-2-3-1.

Problem koji ni Zoran Milinković ni Ljubinko Drulović nisu uspeli da reše leži na suprotnoj strani terena. U odbrani. Ona je od početka sezone, na 35 utakmica matirana 47 puta. Previše i za neke manje klubove od Partizana. Kamoli za današnji Partizan.

Možda će nekome delovati iznenađujuće, ali brojke ilustruju da je odbrana koju je sastavljao Milinković bila čvršća od ove pod Drulovićem. U prvom delu sezone primila je 24 gola. U nastavku 23, ali na pomenutih sedam utakmica manje.

Usko povezan sa katastrofalnim brojkama stoji utisak da obojica nisu imala rešenja za nevolje koje nisu čisto fudbalske. Tiču se psihologije. A ogledaju u činjenici da su crno-beli od devet jedanaesteraca iskoristili tek tri, da su čak 12 golova primili iz prekida (penali, slobodni udarci, korneri) i da se ta nestabilnost pojedinaca ukorenila u tim koji NIJEDNOM nije vezao tri pobede u Superligi.

I zato je skoro podjednako udaljen od drugog i mesta koje vodi, pazite sad ovo, u plej-aut.

Gde će Partizan na kraju završiti?

Komentari / 0

Ostavite komentar