Мамић може на слободу за 900.000 евра!

Ванрасправно веће Жупанијског суда у Загребу прихватило је нови предлог кауције коју је извршни председник Динама Здравко Мамић понудио за излазак из затвора.

Фудбал 15.12.2015 | 11:20
Мамић може на слободу за 900.000 евра!

Мамић се други пут у последњих неколико месеци нашао у притвору због сумње у вишемилионске малверзације.

Мамићев адвокат Јадранка Слоковић изјавила је новинарима да је за кауцију понудјено седам милиона куна (око 900.000 евра) у готовини и кућа у истој вредности једног његовог пријатеља.

То, међутим, не значи да Мамић може на слободу, јер тужилаштво има рок од три дана на жалбу. Суд је у петак одбио прву кауцију у некретнинама коју је понудио Здравко Мамић.

Најмоћнијем човеку хрватског фудбала раније је одређена кауција од 14 милиона куна (1,8 милиона евра) у готовини или некретнинама, а он је преко адвоката поручио да ће понудити некретнине својих пријатеља.

На прошлонедељном судском рочишту прихваћена је предложена кауција у некретнинама за његовог сина Мариа Мамића, а одбијене су као кауција предложене некретнине осумњиченог, истарског предузетника Сандра Стипанчића.

Четврти осумњичени у том случају, предузетник Игор Крота није ни понудио кауцију за одбрану са слободе.

По пријави Самосталног сектора за откривање порезних превара, УСКОК је покренуо нову истрагу против Мамића и осталих због "злочиначког удружења и злоупотребе поверења у привредном пословању у саставу злочиначког удружења".

Сумња се да су Мамић и остали преко оф-шор фирми од 2004. из Динама извукли више од 10 милиона евра и пола милиона фунти. У том случају, осумњичен је и извршни председник ФС Хрватске Дамир Врбановић, али њему није одредјен притвор.

Мамић је са сином, Кротом и Стипанчићем договарао закључивање фиктивних споразума и уговора измедју Динама и страних фирми о преузимању непостојећих дуговања Динама према играчима и за непостојеће услуге посредовања у трансферима играча, које су за тај клуб потписивали Мамић и Врбановић.

Против челника Динама, Здравка и његовог брата Зорана Мамића који је тренер Динама, летос је покренута истрага због сумње да су утајом пореза, али и другим незаконитостима Динамо оштетили за готово 118 милиона куна (15, 6 милиона евра), а државни буџет за око 12 милиона куна (1, 6 милиона евра).

Том истрагом су обухваћени и извршни председник ХНС Дамир Врбановић и порезник Милан Пернат.

Браћа Мамић и Врбановић су због истраге завршили у притвору из којег су пуштени средином јула када су уплатили кауцију за одбрану са слободе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анте

15.12.2015 10:35

Хдз ови играци и патриоте домољуби и криминална организација.

ОДГОВОРИТЕ