Предложен притвор за петорицу ухапшених у Новом Граду

Тужилаштво БиХ упутило је приједлог Суду БиХ за одређивање притвора петорици Срба који се сумњиче за ратни злочин на подручју Новог Града.

Босна и Херцеговина 11.12.2015 | 21:20
Предложен притвор за петорицу ухапшених у Новом Граду

Притвор је предложен за Љубана Бабића (53), Ранка Балабана (56), Рајка Карлицу (47), Мирка Оџића (55) и Миленка Брчина (52) због оптужби за ратни злочин.

У Тужилаштву је потврђено да је притвор петорици осумњичених предложен због опасности од њиховог утицаја на свједоке и саучеснике, те могућности прикривања доказа.

Као разлог за одређивање притвора Тужилаштво је навело да би пуштање на слободу ових лица изазвало узнемирење јавности.

Припадници Сипе БиХ, јуче су по налогу Тужилаштва БиХ, на подручју Новог Града провели опсежну акцију у вези са процесуирањем ратних злочина, током које су ухапсили ову петорицу.

У току акције извршени су претреси на више локација, као и зграде Полицијске станице, општине и сједишта комуналног предузећа, ради проналаска архивског материјала и доказа, као и ради откривања радњи које су чињене на прикривању доказа.

Влада Републике Српске одлучила је да због противуставног дјеловања Сипе буде прекинута сарадња са овом агенцијом, те Судом и Тужилаштвом БиХ, што је подржала и Народна скупштина.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Свашта

11.12.2015 20:25

Не лаје кера ради села већ ради себе, каже стара српска пословица, боли Милета она ствар за српским ухапшеницима, па и до сада су исте хапсили, а Миле се није оглашавао са својим министрима Новићем и другим "званичницима" СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

11.12.2015 20:26

Па шта Има Суд Тужилац али Богами и одбрана

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХерцеговацТБ

11.12.2015 21:27

Срамота Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цобра

12.12.2015 08:25

Гвоздени , Јошова , СИПА долази убрзо па ћемо даље !

ОДГОВОРИТЕ