Predložen pritvor za petoricu uhapšenih u Novom Gradu

Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog Sudu BiH za određivanje pritvora petorici Srba koji se sumnjiče za ratni zločin na području Novog Grada.

Bosna i Hercegovina 11.12.2015 | 21:20
Predložen pritvor za petoricu uhapšenih u Novom Gradu

Pritvor je predložen za LJubana Babića (53), Ranka Balabana (56), Rajka Karlicu (47), Mirka Odžića (55) i Milenka Brčina (52) zbog optužbi za ratni zločin.

U Tužilaštvu je potvrđeno da je pritvor petorici osumnjičenih predložen zbog opasnosti od njihovog uticaja na svjedoke i saučesnike, te mogućnosti prikrivanja dokaza.

Kao razlog za određivanje pritvora Tužilaštvo je navelo da bi puštanje na slobodu ovih lica izazvalo uznemirenje javnosti.

Pripadnici Sipe BiH, juče su po nalogu Tužilaštva BiH, na području Novog Grada proveli opsežnu akciju u vezi sa procesuiranjem ratnih zločina, tokom koje su uhapsili ovu petoricu.

U toku akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, kao i zgrade Policijske stanice, opštine i sjedišta komunalnog preduzeća, radi pronalaska arhivskog materijala i dokaza, kao i radi otkrivanja radnji koje su činjene na prikrivanju dokaza.

Vlada Republike Srpske odlučila je da zbog protivustavnog djelovanja Sipe bude prekinuta saradnja sa ovom agencijom, te Sudom i Tužilaštvom BiH, što je podržala i Narodna skupština.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Svašta

11.12.2015 20:25

Ne laje kera radi sela već radi sebe, kaže stara srpska poslovica, boli Mileta ona stvar za srpskim uhapšenicima, pa i do sada su iste hapsili, a Mile se nije oglašavao sa svojim ministrima Novićem i drugim "zvaničnicima" SNSD-a.

ODGOVORITE
Name

Miki

11.12.2015 20:26

Pa šta Ima Sud Tužilac ali Bogami i odbrana

ODGOVORITE
Name

HercegovacTB

11.12.2015 21:27

Sramota Sramota

ODGOVORITE
Name

Cobra

12.12.2015 08:25

Gvozdeni , Jošova , SIPA dolazi ubrzo pa ćemo dalje !

ODGOVORITE