Путин: Медведев и ја спавамо на смјену

Као и сваке године, говори руског председника обилују веома јарким и оригиналним формулацијама. Прочитајте десет најоригиналнијих цитата Владимира Путина...

Свијет 11.12.2015 | 16:30
Путин: Медведев и ја спавамо на смјену

Руски председник Владимир Путин обратио се прошле седмице Федералној скупштини Руске Федерације и изнео своје виђење у вези са стратешким правцима развоја Русије у блиској будуц́ности. Ово обрац́ање, које се дешава једном годишње, пратило је преко 500 новинара из Русије и иностранства, а Путин је том приликом говорио о политичким, економским, али и идеолошким правцима којим ц́е се Русија кретати у будуц́ности.

Као и сваке године, говор руског председника пред Федералном скупштином Руске Федерације обиловао је веома шароликим формулацијама. Наводимо десет Путинових најоригиналнијих цитата до сада:

Ноћ са Бушом

- Нисам био претерано узбуђен што сам боравио на ранчу код Буша. Он је требало да зна шта ц́е се десити када у куц́у пусти бившег обавештајца. Па и сам Буш је син шефа ЦИА. Судец́и по свему, били смо у кругу породице и осец́али смо се веома добро.

Кад уштинеш државног службеника

- Ако државног службеника уштинеш за одређено место и ако не почне да се чеше — уштини га за два места. Ма уштини га где год и тада ц́е сигурно почети да се чеше.

Спавање на смену

Одговарајуц́и на питање ко води земљу док он и премијер Дмитриј Медведев спавају, Путин је рекао:
- Ми спавамо на смену. Све је под контролом, немате у шта да сумњате.

Ко се труди, а ко звоца

- Прави мушкарац увек мора да се труди, док права жена мора стално нечему да се противи. У преводу - улога власти јесте да покуша да умањи критику коју јој упуц́ују, док је улога медија да истакне њене грешке.

Возите се и уживајте!

Један локални становник Крима пожалио се руском председнику да је купио ауто на кредит, али да је две године пре отплате дуга банка напустила Крим. Упитавши га шта му је чинити, Путин је рекао:

- Возите се и уживајте.

Свиђа ми се црвена блуза

- Дајте микрофон, молим вас, оној тамо девојци у црвеној блузи. Она ми се више допада. Не, не, и ви ми се исто допадате.

Мажњавање гаса

- Планирамо да проширимо ниво сарадње са Украјином уколико Кијев не буде мажњавао гас.

Стиснута песница

- Увек морамо знати шта ц́емо добити заузврат. То је веома једноставно разумети уколико се присетимо нашег детињства…

- Изашао си у паркиц́ и носиш чоколадицу. Утом ти приђе неко и тражи ти чоколадицу! И шта радиш? Стиснеш је у песницу и питаш шта ц́еш добити заузврат. Све што ми желимо јесте да знамо шта ц́е они нама дати“.
Да није баба, била би...

- Када би баба имала другачије полне органе - била би деда. Политика не трпи коњунктиве.

Тужна истина

- Нажалост, Русија је део савременог света.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЈА

11.12.2015 15:33

То је прави ВОДЈА БЕЗ ИКАКВЕ СУМЊЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитан

11.12.2015 15:40

Исти нас, мада је овај нас љепси и згоднији.

Name

ВРС РВИ

11.12.2015 15:54

Краљ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

11.12.2015 21:49

ВРС.. Путин неће бити Краљ већ ЦАР РУСИЈЕ!

Name

ре

11.12.2015 16:07

Јели то зимски сан.

ОДГОВОРИТЕ