Појачане активности у борби против тероризма

Директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Перица Станић изјавио је да је борба против тероризма један од главних приоритета рада Агенције.

Босна и Херцеговина 08.12.2015 | 11:34
Појачане активности у борби против тероризма

Станић је поручио да се Сипа неће либити да истражи било коју криминалну групу или појединца без обзира на друштвени статус или функцију коју обавља.

"Сипа, под надзором Тужилаштва БиХ, спроводи најсложеније истраге у предметима из области организованог криминала и нема дилеме да ће сви случајеви бити до краја истражени", рекао је Станић за "Ослобођење".

Коментаришући напад на припаднике Оружаних снага БиХ у Рајловцу, директор Сипе је навео да су, посматрано са полицијског аспекта, од почетка постојале индиције које су указивале да постоје елементи кривичног дјела тероризма.

Он је напоменуо да Сипа не располаже подацима да је Енес Омерагић, који је убио војнике, врбован из Париза, гдје је рођен, те навео да су у току истражне активности с циљем расвјетљавања цијелог догађаја и утврђивања свих чињеница.

"Истрага ће показати да ли је имао евентуале помагаче и подстрекаче, па и да ли је врбован из иностранства", рекао је Станић.

Он је истакао да Сипа континуирано прикупља и размјењује информације и сазнања која се на било који начин могу довести у везу са терористичким активностима, било да је ријеч о одласцима на страна ратишта, финансирању тероризма, врбовању или подстицању на тероризам, те у сарадњи са Тужилаштвом БиХ предузима потребне мјере и радње.

"Лица која су учествовала у оружаним сукобима у Сирији и борила се на страни `Исламске државе` након повратка у матичне државе сигурно представљају потенцијалну безбједносну пријетњу", упозорио је директор Сипе.

Он је додао да су због тога протеклих дана појачане активности у овој области.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

амела избјеглица

08.12.2015 10:43

Смијесно је да бх политицари потписују декларацију против тероризма а Босна је пуна вехабија, дзихадиста који су такодје и у Аустрији. Босански муслимани који су добили све у Аустрији као избјеглице су незахвални и заједно са Турцима оснивају све висе таквих група и срамоте и доводе нас остале муслимане у опасност и ситуацију да нас мрзе иако и ми осудјујемо такво понасање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

08.12.2015 10:52

ОК да је приоритет безбједносних слузби борба против тероризма али рак рана овог друства БИХ и РС је криминал, корупција, нерјесена убиства нароцито политицке природе и све остале криминалне радње које су довеле јадан народ до пропасти неимастине глади. Када це висе поцети да се хапсе тајкуни политицари који имају милионе а нису их стекли радом вец бављењем политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

08.12.2015 11:04

Вама је приоритет ко висе да и ција је коверта веца,сваки дан трубите борба против тероризма приоритет,а терористи се сетају како хоце и раде ста хоце,само да позатварате кампове за обуку и да им узмете орузје то је 90 посто посла урадјено али неда газда Бакурциц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

08.12.2015 14:15

Браво само напријед с тим , треба сачувати МИР !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

08.12.2015 15:11

Сипа треба одмах уз сарадњу ентитетски специјалних јединица да оде у Доњи Вакуф и похапси све у кампу.

ОДГОВОРИТЕ