Бекам корак ближи да доведе МЛС лигу у Мајами!

Власници МЛС лиге дали су подршку предлогу Дејвида Бекама за оснивање клуба у Мајамију, дан пошто су власници тима објавили да су нашли место за стадион.

Фудбал 07.12.2015 | 14:00
Бекам корак ближи да доведе МЛС лигу у Мајами!

Предложени стадион би требало да буде изграђен у насељу Овертаун, близу ауто-пута, што би олакшало долазак навијача из свих крајева Флориде, не само из Мајамија.

Управни одбор лиге, који се састао у суботу, дао је прећутно зелено светло придружењу тима из Мајамија лиги када буде обављено њено планирано проширење до 2020. године.

“Њихова визија о стадиону светске класе који је доступан је импресивна и верујемо да ће то бити битан корак напред у реализацију планова. Радујемо се раду са Дејвидом и његовим партнерима на финализацији планова да се МЛС доведе у Мајами”, нагласио је комесар лиге Дон Гарбер.

Атланта, Лос Анђелес и Минесота ће се придружити лиги у наредне три године, а МЛС је објавио да је Мајами један круг ближи да постане 24. тим у лиги.

МЛС лига је, међутим, отворила још једна врата за Бекамов предлог, уколико сви планови не буду реализовани до 2020. Најављена је жеља да се лига у будућности прошири на 28 тимова, а као могући градови у којима би могле да се појаве нове франшизе су Сент Луис, Сан Антонио, Детроит, Сан Дијего и Сакраменто. Престоница Калифорније већ има план за стадион и подршку инвеститора.

Коментари / 0

Оставите коментар