Bekam korak bliži da dovede MLS ligu u Majami!

Vlasnici MLS lige dali su podršku predlogu Dejvida Bekama za osnivanje kluba u Majamiju, dan pošto su vlasnici tima objavili da su našli mesto za stadion.

Fudbal 07.12.2015 | 14:00
Bekam korak bliži da dovede MLS ligu u Majami!

Predloženi stadion bi trebalo da bude izgrađen u naselju Overtaun, blizu auto-puta, što bi olakšalo dolazak navijača iz svih krajeva Floride, ne samo iz Majamija.

Upravni odbor lige, koji se sastao u subotu, dao je prećutno zeleno svetlo pridruženju tima iz Majamija ligi kada bude obavljeno njeno planirano proširenje do 2020. godine.

“Njihova vizija o stadionu svetske klase koji je dostupan je impresivna i verujemo da će to biti bitan korak napred u realizaciju planova. Radujemo se radu sa Dejvidom i njegovim partnerima na finalizaciji planova da se MLS dovede u Majami”, naglasio je komesar lige Don Garber.

Atlanta, Los Anđeles i Minesota će se pridružiti ligi u naredne tri godine, a MLS je objavio da je Majami jedan krug bliži da postane 24. tim u ligi.

MLS liga je, međutim, otvorila još jedna vrata za Bekamov predlog, ukoliko svi planovi ne budu realizovani do 2020. Najavljena je želja da se liga u budućnosti proširi na 28 timova, a kao mogući gradovi u kojima bi mogle da se pojave nove franšize su Sent Luis, San Antonio, Detroit, San Dijego i Sakramento. Prestonica Kalifornije već ima plan za stadion i podršku investitora.

Komentari / 0

Ostavite komentar