Ван Галу криви тинејџер и легенда!

Менаџер Јунајтеда мисли да је учинио све што је могуће како би Јунајтед савладао Вест Хем, али да га нападачи нису испоштовали. Ни сад, а ни у остатку сезоне.

Фудбал 07.12.2015 | 18:40
Ван Галу криви тинејџер и легенда!

Манчестер јунајтед не игра на задовољавајућем нивоу, али још увек има шансу да освоји Премијер лигу због још лошијих партија које пружају њихови највећи конкуренти. Лидер Лестер им бежи само три бода, а Арсенал и Сити по један...

Проблем тима Луја ван Гала је пре свега ефикасност, а колико им не иде постизање голова говори и то да су од последњих 10 утакмица чак четири завршили резултатом 0:0, а чак на пет нису постигли ни гол.

Зато и не чуди што је под притиском са трибина...

"Не разумем навијаче који су узвикивали 'нападај, нападај'. Били смо екипа која је нападала, која је била доминантна, а не Вест Хем. Јасно ми је да су разочарани, али и играчи су, као и ја такође разочарани", казао је холандски стручњак после меча са Вест Хемом (0:0).

И био је у неку руку у праву. Јунајтед је као ретко кад од почетка сезоне играо добру утакмицу и имао велики број прилика које није успео да претвори у гол, али одговорност за то није преузео на себе, због тактике или избора играча, него је окривио - ИГРАЧЕ!

И не било које играче...

Пре свих је критиковао тинејџера Антонија Марсијала, кога је лично он довео и тражио од клуба да плати преко 80 милиона евра, а потом и индиректно Вејна Рунија, легенду клуба који се никако не сналази у његовом систему и постиже мали број голова, а који додуше није играо на овој утакмици због повреде.

"Да ли би Луис Суарез или Серхио Агуеро постигли голове да су играли против Вест Хема за нас? Да, то је питање... Никад се не зна, али мислим да би", казао је за радио Манчестер Луј ван Гал и тако врло ружно упоредио своје нападаче са онима које би желео да има.

"Створили смо велики број прилика, тако да то није био проблем. Проблем су били голови, а тога није било данас", закључио је Ван Гал и као да је тиме поручио: "Овај резултат није моја кривица."

Тешко и да могу да буду незадовољни навијачи Манчестер јунајтеда оваквим исходом против Вест Хема, јер су од свог тима навикли да наивно просипа бодове, а "чекићари" су до сада надмудрили све великане, па се може рећи да је Јунајтед и добро прошао.

Ружан фудбал би могао да се промени од наредне сезоне пошто власници Јунајтеда планирају да украду план Манчестер ситија и осигурају потпис Пепа Гвардиоле, али би поступак тражења новог менаџера могао и да буде убрзан уколико у уторак "ђаволи" не победе ПСВ у Холандији.

У случају пораза остају и без такмичења у Лиги шампиона...

Последњих 6 утакмица на Олд Трафорду
вс. Вест Хем 0:0
вс. ПСВ 0:0
вс. ВБА 2:0
вс. ЦСКА 1:0
вс. Мидлзбро 0:1
вс. Сити 0:0

Коментари / 0

Оставите коментар