Van Galu krivi tinejdžer i legenda!

Menadžer Junajteda misli da je učinio sve što je moguće kako bi Junajted savladao Vest Hem, ali da ga napadači nisu ispoštovali. Ni sad, a ni u ostatku sezone.

Fudbal 07.12.2015 | 18:40
Van Galu krivi tinejdžer i legenda!

Mančester junajted ne igra na zadovoljavajućem nivou, ali još uvek ima šansu da osvoji Premijer ligu zbog još lošijih partija koje pružaju njihovi najveći konkurenti. Lider Lester im beži samo tri boda, a Arsenal i Siti po jedan...

Problem tima Luja van Gala je pre svega efikasnost, a koliko im ne ide postizanje golova govori i to da su od poslednjih 10 utakmica čak četiri završili rezultatom 0:0, a čak na pet nisu postigli ni gol.

Zato i ne čudi što je pod pritiskom sa tribina...

"Ne razumem navijače koji su uzvikivali 'napadaj, napadaj'. Bili smo ekipa koja je napadala, koja je bila dominantna, a ne Vest Hem. Jasno mi je da su razočarani, ali i igrači su, kao i ja takođe razočarani", kazao je holandski stručnjak posle meča sa Vest Hemom (0:0).

I bio je u neku ruku u pravu. Junajted je kao retko kad od početka sezone igrao dobru utakmicu i imao veliki broj prilika koje nije uspeo da pretvori u gol, ali odgovornost za to nije preuzeo na sebe, zbog taktike ili izbora igrača, nego je okrivio - IGRAČE!

I ne bilo koje igrače...

Pre svih je kritikovao tinejdžera Antonija Marsijala, koga je lično on doveo i tražio od kluba da plati preko 80 miliona evra, a potom i indirektno Vejna Runija, legendu kluba koji se nikako ne snalazi u njegovom sistemu i postiže mali broj golova, a koji doduše nije igrao na ovoj utakmici zbog povrede.

"Da li bi Luis Suarez ili Serhio Aguero postigli golove da su igrali protiv Vest Hema za nas? Da, to je pitanje... Nikad se ne zna, ali mislim da bi", kazao je za radio Mančester Luj van Gal i tako vrlo ružno uporedio svoje napadače sa onima koje bi želeo da ima.

"Stvorili smo veliki broj prilika, tako da to nije bio problem. Problem su bili golovi, a toga nije bilo danas", zaključio je Van Gal i kao da je time poručio: "Ovaj rezultat nije moja krivica."

Teško i da mogu da budu nezadovoljni navijači Mančester junajteda ovakvim ishodom protiv Vest Hema, jer su od svog tima navikli da naivno prosipa bodove, a "čekićari" su do sada nadmudrili sve velikane, pa se može reći da je Junajted i dobro prošao.

Ružan fudbal bi mogao da se promeni od naredne sezone pošto vlasnici Junajteda planiraju da ukradu plan Mančester sitija i osiguraju potpis Pepa Gvardiole, ali bi postupak traženja novog menadžera mogao i da bude ubrzan ukoliko u utorak "đavoli" ne pobede PSV u Holandiji.

U slučaju poraza ostaju i bez takmičenja u Ligi šampiona...

Poslednjih 6 utakmica na Old Trafordu
vs. Vest Hem 0:0
vs. PSV 0:0
vs. VBA 2:0
vs. CSKA 1:0
vs. Midlzbro 0:1
vs. Siti 0:0

Komentari / 0

Ostavite komentar