Клоп: Сер Алекс је узор за сваког менаџера!

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп открио је да му је легендарни сер Алекс Фергусон узор и да се угледа на њега.

Фудбал 07.12.2015 | 15:20
Клоп: Сер Алекс је узор за сваког менаџера!

Немац је добио недељну награду Асосијације мендажера лиге (ЛМА), а трофеј му је уручио управо некадашњи менаџер Манчестер Јунајтеда.

Ипак, Клоп није желео да открије добар део разговора са једним од најбољих менаџера у историји фудбала, али је истакао да би сви тренери требали да се угледају на Шкота и све оно што је урадио са екипом са Олд Трафорда.

"Честитао ми је, а желео бих да остатак нашег разговора остане моја приватна тајна. Имао сам огромну част да га упознам у неколико наврата, он је човек на кога се сваки менаџер на свету угледа. Било је то велико задовољство за мене јер је он веома духовита особа, а с друге стране и 'књига' фудбалске историје, па је било лепо провести време с њим", рекао је Клоп.

Бивши тренер дортмундске Борусије награду је заслужио због сјајног издања 'Редса' у Лига Купу, пошто је тим са Енфилда са убедљивих 6:1 на гостовању Саутемптону изборио пласман у полуфинале.

У међувремену, тренинзима Ливерпула придружила се и жива легенда Стивен Џерард, која ће тренирати с клубом док траје пауза у МЛС лиги.

"Он поседује исто то 'нешто' попут Фергусона, само је млађа верзија. Веома је добро што је с нама, али и веома важно јер можемо да покажемо другима да, ако се понашају као Стивен Џерард и раде као што је он годинама радио, врата ће им увек бити отворена. Као што су сада њему. Сви овде га познају далеко боље него ја, веома је пријатна особа и играчи га воле", закључио је Клоп.

Коментари / 0

Оставите коментар