Klop: Ser Aleks je uzor za svakog menadžera!

Menadžer Liverpula Jirgen Klop otkrio je da mu je legendarni ser Aleks Ferguson uzor i da se ugleda na njega.

Fudbal 07.12.2015 | 15:20
Klop: Ser Aleks je uzor za svakog menadžera!

Nemac je dobio nedeljnu nagradu Asosijacije mendažera lige (LMA), a trofej mu je uručio upravo nekadašnji menadžer Mančester Junajteda.

Ipak, Klop nije želeo da otkrije dobar deo razgovora sa jednim od najboljih menadžera u istoriji fudbala, ali je istakao da bi svi treneri trebali da se ugledaju na Škota i sve ono što je uradio sa ekipom sa Old Traforda.

"Čestitao mi je, a želeo bih da ostatak našeg razgovora ostane moja privatna tajna. Imao sam ogromnu čast da ga upoznam u nekoliko navrata, on je čovek na koga se svaki menadžer na svetu ugleda. Bilo je to veliko zadovoljstvo za mene jer je on veoma duhovita osoba, a s druge strane i 'knjiga' fudbalske istorije, pa je bilo lepo provesti vreme s njim", rekao je Klop.

Bivši trener dortmundske Borusije nagradu je zaslužio zbog sjajnog izdanja 'Redsa' u Liga Kupu, pošto je tim sa Enfilda sa ubedljivih 6:1 na gostovanju Sautemptonu izborio plasman u polufinale.

U međuvremenu, treninzima Liverpula pridružila se i živa legenda Stiven Džerard, koja će trenirati s klubom dok traje pauza u MLS ligi.

"On poseduje isto to 'nešto' poput Fergusona, samo je mlađa verzija. Veoma je dobro što je s nama, ali i veoma važno jer možemo da pokažemo drugima da, ako se ponašaju kao Stiven Džerard i rade kao što je on godinama radio, vrata će im uvek biti otvorena. Kao što su sada njemu. Svi ovde ga poznaju daleko bolje nego ja, veoma je prijatna osoba i igrači ga vole", zaključio je Klop.

Komentari / 0

Ostavite komentar