Анализа: Да ли се то црно-бијели плаше погледа на јужну трибину?!

Фудбалери Партизана од почетка сезоне нису искористили чак пет пенала. Сви једанаестерци промашени у Хумској подно јужне трибине.

Фудбал 07.12.2015 | 23:45
Анализа: Да ли се то црно-бијели плаше погледа на јужну трибину?!

Црно-бели у 20 кола Суперлиге већ нису искористили ПЕТ пенала!

И то свих пет у Хумској. Подно јужне трибине...

Невероватно звучи чињеница да играчи Партизан ове сезоне није искористио ниједан пенал који му је досуђен на стадиону у Хумској улици, када су нападали према јужној трибини, оном делу стадиону где су смештени најватренији Гробари.

Још интересантнији је податак да је са "креча" промашивало пет различитих фудбалера: Валери Божинов, Андрија Живковић, Стефан Бабобовић, Петар Грбић и Никола Нинковић.

Од укупно осам једанаестераца, колико је досуђено за црно-беле у свим такмичењима, само су три реализована.

Божинов је у 2. колу био прецизан против Јагодине (6:0), Стефан Бабовић је донео сва три бода на мечу са Вождовцем (2:1), док је млади Иван Шапоњић искористио пенал против Синђелића (2:0) у Купу Србије.

Бугарски нападач је отворио непирјатну серију у квалификацијама за Лигу шампиона. Имао је прилику да на почетку другог полувремена изједначи резултат у тренуцима када је румунски првак водио 2:1, али је погодио стативу. Партизан је у наставку меча, ипак, успео да постигне три гола и избори мегдан са БАТЕ Борисовим.

Серију су наставили Петар Грбић и Стефан Бабовић 5. октобра против Чукаричког на Топчидерском брду. Црногорски фудбалер је, такође на отврању другог дела, могао да анулира предност "брђана" стечену у првом полувремену, међутим његов ударац завршио је високо преко гола.

До краја утакмице било је нешто више од десет минута када је Милорад Мажић досудио други пенал за Партизана. Одговорност је преузео Бабовић, али се ни он није порославио. Напротив. Шут везисте црно-белих исто је завршио небу под облаке.

Чукарички је у 12. колу победио 1:0.

Већ приликом следећег дуела у Хумској, у оквиру 14. кола Суперлиге против Јавора, Партизан је опет промашио пенал, поново у другом полувремену. Шут Андрије Живковића одбранио је Владан Ђогатовић. Пропуштена прилика није скупо коштала црно-беле који су тим из Ивањице победили 3:1.

Али, следећа јесте.

Она се догодила у суботу после подне против Војводине. Партизан се мучио у нападу, промашивао, да би му се пред сам крај меча, у тренуцима када су Новосађани водили, указала идеална шанса. Лопту је на "креч" наместио Никола Нинковић, фудбалер са све запаженијим партијама у последње време, али ни он није успео да постигне гол подно јужне трибине.

Никола Перић успео је ногама да одбрани, а гости из Новог Сада да у контри постигну други гол и обезбеде победу.

Проклетсво пенала подно Југа и даље траје...

Коментари / 0

Оставите коментар