Analiza: Da li se to crno-bijeli plaše pogleda na južnu tribinu?!

Fudbaleri Partizana od početka sezone nisu iskoristili čak pet penala. Svi jedanaesterci promašeni u Humskoj podno južne tribine.

Fudbal 07.12.2015 | 23:45
Analiza: Da li se to crno-bijeli plaše pogleda na južnu tribinu?!

Crno-beli u 20 kola Superlige već nisu iskoristili PET penala!

I to svih pet u Humskoj. Podno južne tribine...

Neverovatno zvuči činjenica da igrači Partizan ove sezone nije iskoristio nijedan penal koji mu je dosuđen na stadionu u Humskoj ulici, kada su napadali prema južnoj tribini, onom delu stadionu gde su smešteni najvatreniji Grobari.

Još interesantniji je podatak da je sa "kreča" promašivalo pet različitih fudbalera: Valeri Božinov, Andrija Živković, Stefan Babobović, Petar Grbić i Nikola Ninković.

Od ukupno osam jedanaesteraca, koliko je dosuđeno za crno-bele u svim takmičenjima, samo su tri realizovana.

Božinov je u 2. kolu bio precizan protiv Jagodine (6:0), Stefan Babović je doneo sva tri boda na meču sa Voždovcem (2:1), dok je mladi Ivan Šaponjić iskoristio penal protiv Sinđelića (2:0) u Kupu Srbije.

Bugarski napadač je otvorio nepirjatnu seriju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Imao je priliku da na početku drugog poluvremena izjednači rezultat u trenucima kada je rumunski prvak vodio 2:1, ali je pogodio stativu. Partizan je u nastavku meča, ipak, uspeo da postigne tri gola i izbori megdan sa BATE Borisovim.

Seriju su nastavili Petar Grbić i Stefan Babović 5. oktobra protiv Čukaričkog na Topčiderskom brdu. Crnogorski fudbaler je, takođe na otvranju drugog dela, mogao da anulira prednost "brđana" stečenu u prvom poluvremenu, međutim njegov udarac završio je visoko preko gola.

Do kraja utakmice bilo je nešto više od deset minuta kada je Milorad Mažić dosudio drugi penal za Partizana. Odgovornost je preuzeo Babović, ali se ni on nije poroslavio. Naprotiv. Šut veziste crno-belih isto je završio nebu pod oblake.

Čukarički je u 12. kolu pobedio 1:0.

Već prilikom sledećeg duela u Humskoj, u okviru 14. kola Superlige protiv Javora, Partizan je opet promašio penal, ponovo u drugom poluvremenu. Šut Andrije Živkovića odbranio je Vladan Đogatović. Propuštena prilika nije skupo koštala crno-bele koji su tim iz Ivanjice pobedili 3:1.

Ali, sledeća jeste.

Ona se dogodila u subotu posle podne protiv Vojvodine. Partizan se mučio u napadu, promašivao, da bi mu se pred sam kraj meča, u trenucima kada su Novosađani vodili, ukazala idealna šansa. Loptu je na "kreč" namestio Nikola Ninković, fudbaler sa sve zapaženijim partijama u poslednje vreme, ali ni on nije uspeo da postigne gol podno južne tribine.

Nikola Perić uspeo je nogama da odbrani, a gosti iz Novog Sada da u kontri postignu drugi gol i obezbede pobedu.

Prokletsvo penala podno Juga i dalje traje...

Komentari / 0

Ostavite komentar