У Напуљу - Све мирише на Скудето!

Марадона добио свог наследника у паклу Везува - Игуаин стигао рекорд чувеног Ел Пибеа! Популарни Пипита у понедељак увече достигао рекорд чувеног Ел Пибеа из шампионских дана.

Фудбал 06.12.2015 | 23:00
У Напуљу - Све мирише на Скудето!

Наполи је коначно тамо где му по играма у овој сезони и припада место. Утакмица са Интером можда и није била најбоља у невероватном победничком низу, али је екипа Мауриција Сарија апсолутно заслужено засела на чело Серије А и пробудила наду темпераментним навијачима наполитанског клуба да би шампионска титула после 26 година могла да се врати у подно Везува.

Наполитанце је последњој шампионској сезони предводио невероватни Дијего Армандо Марадона, а данас улогу чудесног Аргентинца има његов сународник Гонзало Игуаин. Популарни Пипита у понедељак увече достигао је рекорд чувеног Ел Пибеа из шампионских дана, постигао гол на осам везаних певнствених мечева на Сан Паулу и притом постигао 12 голова, па у Напуљу у овом тренутку влада стање потпуне еурофије.

Наполи је први пут после 25 година на челу Серије А, што само потврђује да ова сезона неодољиво мирише на повратак Скудета.

Игуаин се са два поготка против Интера осамосталио на челу листе стрелаца италијанског првенства са постигнутих 12 голова, а просек од 0,86 голова по утакмици говори да му је ово најбољи голгетерски почетак сезоне у каријери. Претходни најбољи учинак имао је у Реалу из Мадрида, када је просечно постизао 0,84 голова.
"Игуаин је мој наследник! Он је најкомплетнији нападач којег Аргентина има", рекао је Марадона пре недавне репрезентативне паузе.

Да је тако Игуаин је показао против Интера, постигавши два поготка, од чега први после само 64 секунде игре, на заиста фантастичан начин. Гонзалових осам узастопних голова на домаћем терену у овом тренутку представљају трећи најбољи учинак од 1994. године до данас. Бољи од њега у овом тренутку су само Алберто Ђилардино са девет, односно Кристијан Вијери, који се уписао у 11 узастопних мечева код куће у дресу Интера.

Коментари / 0

Оставите коментар