U Napulju - Sve miriše na Skudeto!

Maradona dobio svog naslednika u paklu Vezuva - Iguain stigao rekord čuvenog El Pibea! Popularni Pipita u ponedeljak uveče dostigao rekord čuvenog El Pibea iz šampionskih dana.

Fudbal 06.12.2015 | 23:00
U Napulju - Sve miriše na Skudeto!

Napoli je konačno tamo gde mu po igrama u ovoj sezoni i pripada mesto. Utakmica sa Interom možda i nije bila najbolja u neverovatnom pobedničkom nizu, ali je ekipa Mauricija Sarija apsolutno zasluženo zasela na čelo Serije A i probudila nadu temperamentnim navijačima napolitanskog kluba da bi šampionska titula posle 26 godina mogla da se vrati u podno Vezuva.

Napolitance je poslednjoj šampionskoj sezoni predvodio neverovatni Dijego Armando Maradona, a danas ulogu čudesnog Argentinca ima njegov sunarodnik Gonzalo Iguain. Popularni Pipita u ponedeljak uveče dostigao je rekord čuvenog El Pibea iz šampionskih dana, postigao gol na osam vezanih pevnstvenih mečeva na San Paulu i pritom postigao 12 golova, pa u Napulju u ovom trenutku vlada stanje potpune eurofije.

Napoli je prvi put posle 25 godina na čelu Serije A, što samo potvrđuje da ova sezona neodoljivo miriše na povratak Skudeta.

Iguain se sa dva pogotka protiv Intera osamostalio na čelu liste strelaca italijanskog prvenstva sa postignutih 12 golova, a prosek od 0,86 golova po utakmici govori da mu je ovo najbolji golgeterski početak sezone u karijeri. Prethodni najbolji učinak imao je u Realu iz Madrida, kada je prosečno postizao 0,84 golova.
"Iguain je moj naslednik! On je najkompletniji napadač kojeg Argentina ima", rekao je Maradona pre nedavne reprezentativne pauze.

Da je tako Iguain je pokazao protiv Intera, postigavši dva pogotka, od čega prvi posle samo 64 sekunde igre, na zaista fantastičan način. Gonzalovih osam uzastopnih golova na domaćem terenu u ovom trenutku predstavljaju treći najbolji učinak od 1994. godine do danas. Bolji od njega u ovom trenutku su samo Alberto Đilardino sa devet, odnosno Kristijan Vijeri, koji se upisao u 11 uzastopnih mečeva kod kuće u dresu Intera.

Komentari / 0

Ostavite komentar