Ф1 - Алонсо: Болна сезона ми је била потребна!

Двоструки светски шампион Фернандо Алонсо рекао је да је једна болна сезона била потребан корак у његовој каријери да би вратио самопоуздање.

Остали спортови 27.11.2015 | 21:45
Ф1 - Алонсо: Болна сезона ми је била потребна!

Шпанац је на крају прошле сезоне после пет година напустио у Ферари и вратио се у Мекларен, али је почетак нове ере са Хондом донео низ проблема са поузданошћу и лоше резултате.

Пред последњу трку сезоне, Велику награду Абу Дабија која се вози у недељу, Алонсо држи 16. место у генералном пласману са само 11 бодова, пошто је међу најбољом десеторицом био само два пута на 18 трка.

Иако Алонсо признаје да је овогодишњи шампионат за њега био фрустрирајућ, наглашава да је повратак у Мекларен био оправдан јер је тражио нову мотивацију. Такође, истиче да и даље верује у пројекат британског тима, упркос лошој сезони.

“Била је ово болна и тешка сезона. Али, лично мислим да ми је била потребна, као корак напред у мојој каријери после две титуле и пет фантастичних сезона у којима сам се борио за титулу, али их завршавао на другом месту. Била ми је потребна нова мотивација, нови пројекат у који бих веровао. То је једини начин да поново постанем шампион и после ове тешке сезоне научио сам толико тога. Волим рад са Меклареном, Хондом, јапанску дисциплину и културу унутар тима. И даље размишљам позитивно и радујем се наредној сезони, верујем да ће бити лакша од ове”, нагласио је Алонсо.

Алонсо, међутим, наглашава и да је немогуће предвидети шта би Мекларен могао да постигне наредне сезоне.

“Мислим да нам је главни циљ да се вратимо тамо где нам је место, да будемо конкурентни и да се боримо при врху. Не знам да ли то значи и борбу за титулу, борбу за победе или само подијуме. Тешко је било шта предвидети у комплексном свету Формуле 1. Имамо велике изазове пред собом током зиме, а видим шта смо све урадили током последњих месеци. Логично је да сам сигуран да нас чека другачија сезона и задовољан сам својим фокусом”, истакао је Алонсо.

Коментари / 0

Оставите коментар