Апликације за Андроид моћи ће да се користе без скидања

Гоогле је омогућио коришћење неких апликација и без њиховог скидања на телефоне, чиме се штеди време и простор на телефонима.

Информационе технологије 21.11.2015 | 14:30
Апликације за Андроид моћи ће да се користе без скидања

Из Гоогле-а су најавили један новитет за свој мобилни оперативни систем Андроид – могућност коришћења неких апликација без потребе за њиховим скидањем на телефон.

Ова опција тренутно је доступна само за мали број апликација, а коришћење апликација без скидања требало би да помогне Гоогле-у у ширењу доминације на тржишту онлине претраживања.

Наиме, данас све већи број корисника, уместо Гоогле-а, информације тражи путем мобилних апликација – рецензије и производе све више траже на Амазону, информације о ресторанима на Yелпу итд., а мање претрага путем Гоогле-а, значи и мању зараде за ову компанију.

Због тога је Гоогле и представио ову опцију – ако корисници, на пример, путем Гоогле-ове мобилне апликације траже неки хотел, осим класичних резултата претраживања с интернет страница биће приказани и резултати с апликација попут Хотел Тонигхт-а. Само једним кликом корисници ће моћи да отворе ову апликацију и резервишу собу, али притом неће морати да скидају апликацију на свој телефон. На овај начин процес резервације увелико је убрзан, а према Цнету, Гоогле је ово омогућио покретањем апликација на својим серверима и видео стреамингом на телефоне корисника. Тренутно се на овај начин може користити само девет апликација попут Wеатхер-а, Неw Yорк Субwаy-а, Даилy Хоросцопе-а, наведеног Хотел Тонигхт-а и других.

Осим што је на овај начин убрзано њихово коришћење јер нема потребе за скидањем тих апликација, овако се штеди и простор на паметним телефонима – с обзиром да велики број паметних телефона нема додатне слотове за меморијске картице, корисници су често ограничени само на 16ГБ меморије што је премало за апликације, фотографије, видеозаписе, музику и остали садржај. Ова опција тренутно је доступна само на телефонима који раде на Андроиду, а из Гооглеа кажу како ће накнадно бити омогућена и на Аппле-овим телефонима, али још није познато када.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар