АБА: Партизан, Тајфун, кошаркашице и "Вајтснејк"!

Црно-бели принудно дочекују првака Словеније у петак од 17 часова и надају се да ће победом започети бег са дна табеле АБА лиге.

Кошарка 20.11.2015 | 15:40
АБА: Партизан, Тајфун, кошаркашице и "Вајтснејк"!

За разлику од претходне две утакмице, између којих је прошло чак девет дана, размак између Партизановог гостовања у Задру и предстојећег дуела са Тајфуном у Пиониру, износи непуна четири дана. Што је вероватно добро, с обзиром на начин на који је изгубљен меч у понедељак.

Међутим, термин утакмице - петак, радни дан, од 17.00 - могао би да утиче на смањење посете, која је и у кризном периоду по клуб прилично импресивна.

Зашто је морало да буде тако, објаснио је портпарол клуба Иван Ивковић.

"У суботу се у Пиониру игра званична ФИБА утакмица женске кошаркашке репрезентације Србије, а када је тако, дан раније мора да се тренира у време одигравања утакмице. Зато ми нисмо могли да играмо ни у 19, ни у 21 час, како је првобитно било планирано. За недељу је одавно заказан концерт групе 'Вајтснејк', тако да је ово једини термин у коме смо могли да играмо".

Тренер Петар Божић представио је Тајфун као "актуелног првака и освајача Суперкупа Словеније".

Гостујући састав са скором 4-6 дели од 8. до 12. места на табели, док су Партизан (3-7) и Сутјеска са "фењером" у рукама.

"Тајфун је на табели изнад нас, као и малтене сви, па их дочекујемо са максималним респектом. Тренутна позиција нас обавезује да сваку утакмицу схватимо као најважнију. Морамо да се изборимо са тим притиском и да одиграмо енергетски и одбрамбено добру утакмицу, што би нам омогућило да прескочимо ову тешку препреку".

Андреја Милутиновић, који је у Задру био међу запаженијим појединцима, каже да екипа жели да покаже реакцију на негативан резултат.

"Хоћемо да наставимо са добрим играма код куће, као против Будућности. Позвао бих навијаче, који стално долазе у Пионир и подржавају нас, да тако буде и против Тајфуна".

Партизан је многе "добијене" утакмице ове јесени изгубио својом заслугом, али му је и срећа потпуно окренула леђа.

Шта одржава екипу у периоду када нема жељених резултата, осим наде да ће игра једном вратити за поразе на "једну лопту"?

"Ситуација у клубу је општепозната: када су се десиле велике промене, колико траје припремни период - обично два месеца од прве такмичарске утакмице, а код нас је то кренуло много касније. Екипу комплетирамо и уигравамо у ходу, још чекамо Андрића и Мурића... То су све чињенице и због тога је, између осталог, резултат овакав", поручио је Божић.

"Сви у клубу правимо жртву и верујем да ће се рад који улажемо временом исплатити. Да ће се такве утакмице, на 'једну лопту', у другом делу сезоне решавати у нашу корист... Добри моменти, којих има на сваком мечу, дају нам веру да смо на правом путу".

Што се тиче реконвалесцената, Едо Мурић "полако улази у рад са екипом", налази се у "завршној фази опоравка", док Михајло Андрић после незгодног доскока против Будућности и упале раније повређиваног стопала, мора да паузира још "краће време".

Обојица се очекују на паркету током прве декаде децембра.

КАЗНА
АБА лига казнила је црно-беле са 1.000 евра због убацивања тврдих предмета на утакмици против Будућности.

"Партизан дугује навијачима велику захвалност за подршку коју пружају од почетка сезоне, међутим, молимо све који долазе у халу да не бацају ништа у терен, јер је финансијска ситуација у клубу таква каква је и ваљало би избећи овакве казне".

Коментари / 0

Оставите коментар