ABA: Partizan, Tajfun, košarkašice i "Vajtsnejk"!

Crno-beli prinudno dočekuju prvaka Slovenije u petak od 17 časova i nadaju se da će pobedom započeti beg sa dna tabele ABA lige.

Košarka 20.11.2015 | 15:40
ABA: Partizan, Tajfun, košarkašice i "Vajtsnejk"!

Za razliku od prethodne dve utakmice, između kojih je prošlo čak devet dana, razmak između Partizanovog gostovanja u Zadru i predstojećeg duela sa Tajfunom u Pioniru, iznosi nepuna četiri dana. Što je verovatno dobro, s obzirom na način na koji je izgubljen meč u ponedeljak.

Međutim, termin utakmice - petak, radni dan, od 17.00 - mogao bi da utiče na smanjenje posete, koja je i u kriznom periodu po klub prilično impresivna.

Zašto je moralo da bude tako, objasnio je portparol kluba Ivan Ivković.

"U subotu se u Pioniru igra zvanična FIBA utakmica ženske košarkaške reprezentacije Srbije, a kada je tako, dan ranije mora da se trenira u vreme odigravanja utakmice. Zato mi nismo mogli da igramo ni u 19, ni u 21 čas, kako je prvobitno bilo planirano. Za nedelju je odavno zakazan koncert grupe 'Vajtsnejk', tako da je ovo jedini termin u kome smo mogli da igramo".

Trener Petar Božić predstavio je Tajfun kao "aktuelnog prvaka i osvajača Superkupa Slovenije".

Gostujući sastav sa skorom 4-6 deli od 8. do 12. mesta na tabeli, dok su Partizan (3-7) i Sutjeska sa "fenjerom" u rukama.

"Tajfun je na tabeli iznad nas, kao i maltene svi, pa ih dočekujemo sa maksimalnim respektom. Trenutna pozicija nas obavezuje da svaku utakmicu shvatimo kao najvažniju. Moramo da se izborimo sa tim pritiskom i da odigramo energetski i odbrambeno dobru utakmicu, što bi nam omogućilo da preskočimo ovu tešku prepreku".

Andreja Milutinović, koji je u Zadru bio među zapaženijim pojedincima, kaže da ekipa želi da pokaže reakciju na negativan rezultat.

"Hoćemo da nastavimo sa dobrim igrama kod kuće, kao protiv Budućnosti. Pozvao bih navijače, koji stalno dolaze u Pionir i podržavaju nas, da tako bude i protiv Tajfuna".

Partizan je mnoge "dobijene" utakmice ove jeseni izgubio svojom zaslugom, ali mu je i sreća potpuno okrenula leđa.

Šta održava ekipu u periodu kada nema željenih rezultata, osim nade da će igra jednom vratiti za poraze na "jednu loptu"?

"Situacija u klubu je opštepoznata: kada su se desile velike promene, koliko traje pripremni period - obično dva meseca od prve takmičarske utakmice, a kod nas je to krenulo mnogo kasnije. Ekipu kompletiramo i uigravamo u hodu, još čekamo Andrića i Murića... To su sve činjenice i zbog toga je, između ostalog, rezultat ovakav", poručio je Božić.

"Svi u klubu pravimo žrtvu i verujem da će se rad koji ulažemo vremenom isplatiti. Da će se takve utakmice, na 'jednu loptu', u drugom delu sezone rešavati u našu korist... Dobri momenti, kojih ima na svakom meču, daju nam veru da smo na pravom putu".

Što se tiče rekonvalescenata, Edo Murić "polako ulazi u rad sa ekipom", nalazi se u "završnoj fazi oporavka", dok Mihajlo Andrić posle nezgodnog doskoka protiv Budućnosti i upale ranije povređivanog stopala, mora da pauzira još "kraće vreme".

Obojica se očekuju na parketu tokom prve dekade decembra.

KAZNA
ABA liga kaznila je crno-bele sa 1.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta na utakmici protiv Budućnosti.

"Partizan duguje navijačima veliku zahvalnost za podršku koju pružaju od početka sezone, međutim, molimo sve koji dolaze u halu da ne bacaju ništa u teren, jer je finansijska situacija u klubu takva kakva je i valjalo bi izbeći ovakve kazne".

Komentari / 0

Ostavite komentar