Бишевац: Нисмо заслужили ЕУРО! Звезда ме није звала!

Последњих неколико дана Европа, а посебно Француска, су у страху од терористичких претњи. Није поштеђен ни спорт, па ни српски спортисти.

Фудбал 20.11.2015 | 17:20
Бишевац: Нисмо заслужили ЕУРО! Звезда ме није звала!

Један од њих је штопер Лиона Милан Бишевац, који истиче да је осетно присуство страха, да се грађани не осећају сигурним, али да се живот наставља.

"У Лиону није страшно, води се нормалан живот али се осећа тензија код људи. Има и нешто више полиције, неки догађаји прошлог викенда су отказани и људи доста причају о оном што се догађало", рекао је Бишевац.

"То је нормално, када човек види шта се све дешава и помисли да не може мирно да прошета, нормално је да осети и страх. Такво време је дошло, нажалост, али људи се труде да живе нормално", додао је дефанзивац Олимпика у изјави за "Лине".

Прича из Париза и Пари Сен Жермена о странцима који размишљају о томе да ли да остану у клубу нема у Олимпику.

"Нема, искрено, код нас тога није било. Када се све то десило имали смо састанке и са тренером, и ми сами. Покушавамо да се сконцентришемо на тренинге и на фудбал. Знамо због чега смо ту и тако се и понашамо. Има нас са различитих страна, различитих смо националности. Причамо, ситуација се прати али све је то нормално", каже Бишевац.

У првим реакцијама на париске догађаје помињана је могућност одлагања утакмица и прекида првенства на неко време.

"Било је неких прича претходних дана, причало се о томе да се два кола одложе али је одлука да се игра нормално, по плану. ми већ у петак играмо са Ницом, вероватно ће бити више полиције на стадиону. Чини ми се да за четири године у Лиону нисам видео полицију у униформама на стадиону, ту су људи из обезбеђења, са маркерима али полиције није било. Верујем да ће је сада бити", каже наш фудбалер.

Многи верују да ће мање људи долазити на стадионе због страха.

"Знам да је донета одлука да гостујући навијачи не путују на утакмице. Али, могуће је да ће бити мање гледалаца и иначе. На пример, био сам синоћ у ресторану у Лиону, познат је и пун је у току дана, у време вечере, касније. Синоћ сам био око пола осам, ако сам видео десеторо људи и то је много... Страх је, ипак, учинио своје. Људи воде рачуна, слушају разне приче, неке истините, неке и не, али је могуће да ће посета бити мања", рекао је Бишевац.

Помињала се могућност и да Француска одустане од организације Европског првенства које је на прогрмау следећег јуна.

"Није се о томе пуно причало због догађаја који су били актуелнији, није се тако далеко ишло. Било је у једном тренутку неких прича али је одлука да се игра. Мислим да је та одлука добра, Француска заслужује Европско првенство, постоје услови да организује такво такмичење", сматра дефанзивац Лиона.

После повратка после повреде Бишевац је играо редовно. Последње мечеве Лиона је пропустио.

"Није то био неки велики проблем. На месту операције појавило се мало крварење, уобичајено и безопасно. Лекари кажу да је нормално али није било разлога да ризикујем. Заиграо сам после дуже паузе, одмах играо по 90 минута, просто је ово период када морам да поведем рачуна о себи и пауза ми је била потребна. Требало је време да се потпуно опоравим, сада сам спреман и здрав, нормално тренирам и могу да играм", рекао је српски фудбалер.

Србија још једном неће учествовати на првенству Европе.

"Жао ми је стварно што опет нећемо играти на великом такмичењу, жао ми је пре свега због навијача и мојих колега. Али, како смо играли, нисмо ни заслужили. Остало не бих да коментаришем. Нисам ту, тешко ми пада када губимо, тешко ми падају све те приче и неке ствари оставе горак укус. Нека то остане иза нас, жао ми је колега али нећу о томе...", истиче Бишевац.

Бишевцу на лето истиче уговор, па се спекулише о могућем повратку у Црвену звезду.

"О Звезди могу да причам данима, то је клуб који највише волим али не волим то, сви ме знају и нема разлога да се на тај начин експонирам. Нико ме није звао. Уговор ми истиче у јуну следеће године, Лион ми је понудио пре два и по месеца продужење уговора, неке ствари нисам прихватио и још нисам ништа одлучио. Имам доста позива, никад се не зна шта носи дан, за сада сам у Лиону, у мирној луци, хоћу да овде до краја играм како треба и да оставим отворена врата за неке наше млађе играче. За сада је то - то", закључио је Бишевац.

Коментари / 0

Оставите коментар