Одмазда: Жестоки ваздушни напади на ИД

Узрок пада руског авиона у Египту је експлозија бомбе, изјавио је данас директор федералне безбједосне службе Русије Александар Бортников додавши да су трагови експлозива пронађени на остацима авиона.

Свијет 17.11.2015 | 16:44
Одмазда: Жестоки ваздушни напади на ИД

Предсједник Русије Владимир Путин обећао је да ће кривци за напад бити пронађени и кажњени.

“Можемо да кажемо да је авионска несрећа на Синају била терористички чин”, пренео је Бортников Путину.

“Током лета, активиран је експлозив домаће производње снаге 1,5 килограма ТНТ. Као последица тога, авион се распао у ваздуху”, рекао је Бортников, преноси канал “Раша Тудеј”.

Он је додао да Русија нуди 50 милиона долара за информацију о онима који су умјешани у тај терористички напад.

Предсједник Путин наредио је руским специјалним службама да се усредсреде на проналажење одговорних за терористички напад.

Џихадисти Исламске државе који су у сукобу са снагама безбједности у египатском дијелу Синајског полуострва, тврде да су они срушили руски Ербас А321 само 23 минута послије полијетања из љетовалишта Шарм ел Шеик,почетком мјесеца, на лету до Санкт Петербурга када је погинуло 224 путника и чланова посаде.

Председник Русије је рекао да ово није први пут да се Русија суочава са “варварским терористичким злочинима”, подсјетивши на експлозије на железничкој станици у Волгограду у децембру 2013. године.

“Нисмо заборавили ништа и никога. Убиство наших држављана на Синају је међу најкрвавијим злочинима по броју жртава”, рекао је Путин.

“Акције наше војске у Сирији морају не само да се наставе, већ и интензивирају тако да терористи разумеју да је одмазда неизбежна”, поручио је руски председник

Свега неколико сати након што је Владимиру Путину предочен извјештај у којем стоји да је рушење руског авиона изнад Синаја дјело терориста, услиједио је жесток одговор.

У току су жестоки ваздушни напади руских снага на Раку, град на сјеверу Сирије над којим су контролу преузели милитанти Исламске државе и који се сматра њиховим "главним градом".

"У овом тренутку руске снаге изводе жестоке ваздушне нападе у Раки, што показује да и они постају свјесни колику пријетњу представља Исламска држава", казао је високи француски званичник за Реутерс.

Подсјетимо, Путин је најавио освету терористима ИД-а за рушење руског авиона, у којем је погинуло 224 путника и чланова посаде. У Египту су ухапшене двије особе за које се сумња да су терористима помогле поставити бомбу у авион.

Активисти на друштвеним мрежама потврђују информације о новим ваздушним нападима у Раки.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

сара

17.11.2015 11:20

Треба да неко то потврди,суд или непристрасна анализа.Ако то не буде терористи могу обарати авионе и даље као одмазду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људска права

17.11.2015 12:27

Ста је са цивилима и дјецом у Раки са неколико миллиона становника? Који цинизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали

17.11.2015 13:20

Тамо није рат против диктатора него сунити против аливита и сви други вјера! То је истина а не да се свргне Диктатор! И сунити убија

Name

ВРС РВИ

17.11.2015 12:33

Тријебити гамад до последњег. Они немају уши да чују ни мозак да размишљају. Њихов мозак је програмиран само за убијање зато са оваквим монструмима нема разговора, њихов једини језик је дивљаштво и убијање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

весо

17.11.2015 13:18

Браво.

Name

маја

17.11.2015 13:28

Ноког не треба бомбардовати.

Name

ВРС РВИ

17.11.2015 15:19

Мајо, у ком ти филму живиш? Информиши се о реалним стварима. Мислиш ли да не треба бомбардовати оне који који дивљачки изврше егзекуцију над 200 невине дјеце, нареде им да легну лицем према земљи и решетају мала тјела док не изпразне оквир. Не знам каква ти је фризура али укључи мало орган који имаш испод ње.

Name

маја

17.11.2015 15:39

Ја сам смо свог мисљења.Не оправдавам терор бомбардовање насиља.Твоје размисљање оправдава бомбардовање Србије и свих других који су бомбардовани.Псссс.

Name

ВРС РВИ

17.11.2015 16:06

Ти Мајо мјешаш бабе и жабе. Ваљда једном схватиш да твоје "размишљање" нема везе са животом. Провјери разлоге зашто ко бомбардован. Имаш доста сајтова (ако ништа друго) тако да ти неће бити проблем. Читао сам неке твоје коментаре, да се примјетити да си информативно ограничена.

Name

за РВИ

17.11.2015 18:05

Ти си РВИ у мозак.

Name

за ВРС РВИ

17.11.2015 20:37

Маја је вероватно велики пацифиста.

Name

Едо , Слатина - Тузла

17.11.2015 14:08

224 особе је висе од 132 ...осим ако свјетски моцници немају неке коефицијенте да се ове нпр. француске зртве мнозе са 2,3,10,50,100...сада би се требало солидарисати и постављати руске заставе на Фацебоок...вецерас би требале утакмице поцети минутом сутње и за руске зртве тероризма...!! П.С. Опростите али након синоцњих и јутросњих коментара везано за скандирање "Палестина" која је гле цудом гласала да Косово не буде примљено у Унеско и након реакција поводом тога на порталима све ми се гади !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

17.11.2015 18:14

Како сте се на поцетку бомбардовања захуктали,мислио сам да за мјесец дана ИСИЛ неце ни постојати, него у противном су ојацали.Јадна је ова демократија коју прокламају најгори људи на овој земаљској кугли.Интересантно да се ратови само воде у богатим муслиманским дрзавама,а ви као лавови ловите плијен.Идите у Бангладес,Мали и то су муслиманске дрзаве,тамо нема лове, само биједа,зато вас то и не интересује.

ОДГОВОРИТЕ