Odmazda: Žestoki vazdušni napadi na ID

Uzrok pada ruskog aviona u Egiptu je eksplozija bombe, izjavio je danas direktor federalne bezbjedosne službe Rusije Aleksandar Bortnikov dodavši da su tragovi eksploziva pronađeni na ostacima aviona.

Svijet 17.11.2015 | 16:44
Odmazda: Žestoki vazdušni napadi na ID

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će krivci za napad biti pronađeni i kažnjeni.

“Možemo da kažemo da je avionska nesreća na Sinaju bila teroristički čin”, preneo je Bortnikov Putinu.

“Tokom leta, aktiviran je eksploziv domaće proizvodnje snage 1,5 kilograma TNT. Kao posledica toga, avion se raspao u vazduhu”, rekao je Bortnikov, prenosi kanal “Raša Tudej”.

On je dodao da Rusija nudi 50 miliona dolara za informaciju o onima koji su umješani u taj teroristički napad.

Predsjednik Putin naredio je ruskim specijalnim službama da se usredsrede na pronalaženje odgovornih za teroristički napad.

Džihadisti Islamske države koji su u sukobu sa snagama bezbjednosti u egipatskom dijelu Sinajskog poluostrva, tvrde da su oni srušili ruski Erbas A321 samo 23 minuta poslije polijetanja iz ljetovališta Šarm el Šeik,početkom mjeseca, na letu do Sankt Peterburga kada je poginulo 224 putnika i članova posade.

Predsednik Rusije je rekao da ovo nije prvi put da se Rusija suočava sa “varvarskim terorističkim zločinima”, podsjetivši na eksplozije na železničkoj stanici u Volgogradu u decembru 2013. godine.

“Nismo zaboravili ništa i nikoga. Ubistvo naših državljana na Sinaju je među najkrvavijim zločinima po broju žrtava”, rekao je Putin.

“Akcije naše vojske u Siriji moraju ne samo da se nastave, već i intenziviraju tako da teroristi razumeju da je odmazda neizbežna”, poručio je ruski predsednik

Svega nekoliko sati nakon što je Vladimiru Putinu predočen izvještaj u kojem stoji da je rušenje ruskog aviona iznad Sinaja djelo terorista, uslijedio je žestok odgovor.

U toku su žestoki vazdušni napadi ruskih snaga na Raku, grad na sjeveru Sirije nad kojim su kontrolu preuzeli militanti Islamske države i koji se smatra njihovim "glavnim gradom".

"U ovom trenutku ruske snage izvode žestoke vazdušne napade u Raki, što pokazuje da i oni postaju svjesni koliku prijetnju predstavlja Islamska država", kazao je visoki francuski zvaničnik za Reuters.

Podsjetimo, Putin je najavio osvetu teroristima ID-a za rušenje ruskog aviona, u kojem je poginulo 224 putnika i članova posade. U Egiptu su uhapšene dvije osobe za koje se sumnja da su teroristima pomogle postaviti bombu u avion.

Aktivisti na društvenim mrežama potvrđuju informacije o novim vazdušnim napadima u Raki.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

sara

17.11.2015 11:20

Treba da neko to potvrdi,sud ili nepristrasna analiza.Ako to ne bude teroristi mogu obarati avione i dalje kao odmazdu.

ODGOVORITE
Name

Ljudska prava

17.11.2015 12:27

Sta je sa civilima i djecom u Raki sa nekoliko milliona stanovnika? Koji cinizam

ODGOVORITE
Name

mali

17.11.2015 13:20

Tamo nije rat protiv diktatora nego suniti protiv alivita i svi drugi vjera! To je istina a ne da se svrgne Diktator! I suniti ubija

Name

VRS RVI

17.11.2015 12:33

Trijebiti gamad do poslednjeg. Oni nemaju uši da čuju ni mozak da razmišljaju. Njihov mozak je programiran samo za ubijanje zato sa ovakvim monstrumima nema razgovora, njihov jedini jezik je divljaštvo i ubijanje!

ODGOVORITE
Name

veso

17.11.2015 13:18

Bravo.

Name

maja

17.11.2015 13:28

Nokog ne treba bombardovati.

Name

VRS RVI

17.11.2015 15:19

Majo, u kom ti filmu živiš? Informiši se o realnim stvarima. Misliš li da ne treba bombardovati one koji koji divljački izvrše egzekuciju nad 200 nevine djece, narede im da legnu licem prema zemlji i rešetaju mala tjela dok ne izprazne okvir. Ne znam kakva ti je frizura ali uključi malo organ koji imaš ispod nje.

Name

maja

17.11.2015 15:39

Ja sam smo svog misljenja.Ne opravdavam teror bombardovanje nasilja.Tvoje razmisljanje opravdava bombardovanje Srbije i svih drugih koji su bombardovani.Pssss.

Name

VRS RVI

17.11.2015 16:06

Ti Majo mješaš babe i žabe. Valjda jednom shvatiš da tvoje "razmišljanje" nema veze sa životom. Provjeri razloge zašto ko bombardovan. Imaš dosta sajtova (ako ništa drugo) tako da ti neće biti problem. Čitao sam neke tvoje komentare, da se primjetiti da si informativno ograničena.

Name

za RVI

17.11.2015 18:05

Ti si RVI u mozak.

Name

za VRS RVI

17.11.2015 20:37

Maja je verovatno veliki pacifista.

Name

Edo , Slatina - Tuzla

17.11.2015 14:08

224 osobe je vise od 132 ...osim ako svjetski mocnici nemaju neke koeficijente da se ove npr. francuske zrtve mnoze sa 2,3,10,50,100...sada bi se trebalo solidarisati i postavljati ruske zastave na Facebook...veceras bi trebale utakmice poceti minutom sutnje i za ruske zrtve terorizma...!! P.S. Oprostite ali nakon sinocnjih i jutrosnjih komentara vezano za skandiranje "Palestina" koja je gle cudom glasala da Kosovo ne bude primljeno u Unesko i nakon reakcija povodom toga na portalima sve mi se gadi !!

ODGOVORITE
Name

Bane

17.11.2015 18:14

Kako ste se na pocetku bombardovanja zahuktali,mislio sam da za mjesec dana ISIL nece ni postojati, nego u protivnom su ojacali.Jadna je ova demokratija koju proklamaju najgori ljudi na ovoj zemaljskoj kugli.Interesantno da se ratovi samo vode u bogatim muslimanskim drzavama,a vi kao lavovi lovite plijen.Idite u Banglades,Mali i to su muslimanske drzave,tamo nema love, samo bijeda,zato vas to i ne interesuje.

ODGOVORITE