Филм „Ени Хол“ има најсмјешнији сценарио свих времена

Америчко удружење сценариста (WГА) прогласило је сценарио за роматичну комедију „Ени Хол“ (Анние Халл) Вудија Алена најсмешнијим сценариом свих времена.

Забава 13.11.2015 | 12:00
Филм „Ени Хол“ има најсмјешнији сценарио свих времена

Како преноси лондонски Гардијан, Удружење је саставило листу од 101 најзабавнијег сценарија и најавио награде на недавно одржаном скупу у Холивуду.

Аленова комедија, у којој славни редитељ глуми заједно са Дајаном Китон, нашла се чак испред једног класика смеха као што је филм Неки то воле вруће.

Трејлер за филм „Ени Хол“

Међу новијим сценаријима најбоље су се пласирала сценарија за филмове Деверуше (16. место), Борат (29), Мамурлук (30), Водитељ (54) и Мала Мис Саншајн (64).

Најстарији сценарио на списку датира из 1925. Реч је о сценарију за филм Златна грозница чији је аутор, а уједно и редитељ и главни глумац, Чарли Чаплин, који је заузео 94. место.

У првих 20 на листи су: Ени Хол, Неки то воле вруће, Дан мрмота, Има ли пилота у авиону, Тутси, Млади Франкенштајн, Др Стрејнџлов, Врућа седла, Монти Пајтон и Свети Грал, Државни зверињак, Ово је спинал тап, Продуценти, Велики Лебовски, Истеривачи духова, Када је Хари срео Сали, Деверуше, Пачја супа, Има нешто у вези Мери, Кретен, Риба звана Ванда.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар