Film „Eni Hol“ ima najsmješniji scenario svih vremena

Američko udruženje scenarista (WGA) proglasilo je scenario za romatičnu komediju „Eni Hol“ (Annie Hall) Vudija Alena najsmešnijim scenariom svih vremena.

Zabava 13.11.2015 | 12:00
Film „Eni Hol“ ima najsmješniji scenario svih vremena

Kako prenosi londonski Gardijan, Udruženje je sastavilo listu od 101 najzabavnijeg scenarija i najavio nagrade na nedavno održanom skupu u Holivudu.

Alenova komedija, u kojoj slavni reditelj glumi zajedno sa Dajanom Kiton, našla se čak ispred jednog klasika smeha kao što je film Neki to vole vruće.

Trejler za film „Eni Hol“

Među novijim scenarijima najbolje su se plasirala scenarija za filmove Deveruše (16. mesto), Borat (29), Mamurluk (30), Voditelj (54) i Mala Mis Sanšajn (64).

Najstariji scenario na spisku datira iz 1925. Reč je o scenariju za film Zlatna groznica čiji je autor, a ujedno i reditelj i glavni glumac, Čarli Čaplin, koji je zauzeo 94. mesto.

U prvih 20 na listi su: Eni Hol, Neki to vole vruće, Dan mrmota, Ima li pilota u avionu, Tutsi, Mladi Frankenštajn, Dr Strejndžlov, Vruća sedla, Monti Pajton i Sveti Gral, Državni zverinjak, Ovo je spinal tap, Producenti, Veliki Lebovski, Isterivači duhova, Kada je Hari sreo Sali, Deveruše, Pačja supa, Ima nešto u vezi Meri, Kreten, Riba zvana Vanda.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar