ЕП - бараж: Меша и Џеко - Без страха! Ирци десетковани!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине одржала је у четвртак увече на стадиону "Билино поље" званичну конференцију за медије пред меч са селекцијом Ирске у оквиру баража за одлазак на Европско првенство 2016. године у Француској. Нови пех за Републику Ирску пред утакмице са Босном и Херцеговином у баражу за пласман на ЕУРО 2016: На списак повријеђених играча уврштен и везни фудбалер Хал ситија Дејвид Мејлер.

Фудбал 13.11.2015 | 10:00
ЕП - бараж: Меша и Џеко - Без страха! Ирци десетковани!

Селектор "змајева" Мехмед Баждаревић је рекао да се Ирске не боји и како мисли да неће мијењати концепцију и организацију у зависности од противника.

"Мислим да ћемо се држати свог концепта, а послије тренинга ћемо одлучити да ли ће бити 4-3-3 или друга формација. Имају Ирци много проблема, али имају квалитетне играче. Не бојимо се, али се ради о квалитетној репрезентацији која је кроз квалификације показала свој квалитет. Спремни смо и знамо шта могу, а учинили смо све да нађемо њихове добре и лоше стране", рекао је Баждаревић, наглашавајући како респектује Ирце, али да их се не плаши.

"Спремни смо за борбу и трчање и да направимо предност са головима. Морамо бити спремни на све, мислим и на борбу, игру, посјед лопте али и агресивност", изјвавио је Меша.

Капитен тима Босне и Херцеговине, Един Џеко се нашалио на опаску новинара да је недостајао у прошлим утакмица.

"Према резултату, нисам фалио. Мислим да смо показали у ове двије утакмице и да без битних играча можемо да играмо против једне репрезентације попут Велса. Мислим да нам овог пута само Мухамед Бешић фали, играмо кући и у нашој Зеници и надам се да ћемо и сутра успјети направити оно што нам је пошло 'за ногом', а то је да побиједимо. Мислим да је главна ствар, с обзиром на то да знам скоро све играче који играју за Ирску, да су то добри играчи који играју у енглеској Премијер лиги која је најбоља на свијету, али њихова снага је заједништво и увијек дају 100% и не одустају и убијеђен сам да ће тако бити и сутра", казао је Џеко у своме обраћању пред новинарима, истичући да сви желе на ЕУРО и како свима значи ова утакмица.

"Ирски играчи имају и добре индивидуалне вјештине и многи им такви играчи фале, али су свакако добра екипа. Познајем врсту фудбала коју играју Ирци, али да ли ће то бити предност или не, не знам. Навикао сам на те утакмице, мислим да сви знамо шта нам је радити и највише требамо да се концентришемо на нашу игру", изјавио је Џеко.

Након конференције за медије, репрезентација Босне и Херцеговине одржала је посљедњи тренинг у Тренинг центру Фудбалског савеза Босне и Херцеговине пред Ирце, а представници медија имали су прилику да присуствују првих 15 минута.

Сви босанскохерцеговачки репрезентативци тренирали су синоћ у Тренинг центру Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, а селектор Мехмед Баждаревић може рачунати на 24 играча за први сусрет, од њих 25 колико их се налази на списку, јер суспензија Мухамеда Бешића од утакмице са Андором важи још за први меч који се игра у Зеници.

Изабраници селектора Мехмеда Баждаревића тренирали су у добром расположењу.

"Змајеви" су изборили бараж након квалификација за Европско првенство у Француској 2016. године, а за противника су добили селекцију Ирске. Ирци се након добрих квалификација као и изабраници Мехмеда Баждаревића надају одласку на ЕУРО, а своју шансу виде у, како наводе, "спорој одбрани Босне и Херцеговине", на што у табору бх. тима не обраћају превише пажње.

Играчи и стручни штаб Босне и Херцеговине вјерују у квалитет своје екипе, те вјерују у жељу играча, али и чланова стручног штаба, за одлазак на ЕУРО.

Великих проблема са повредама фудбалера има селектор Ирске Мартин О'Нил.

Након што сигурно неће моћи да рачуна на Роба Елиота, Пола Мекшејна, капитена Џона О'Шеја, а врло извјесно и Шејна Лонга односно и Кирана Вествуда, Ирци су остали и без Дејвида Мејлера, који се повриједио на тренингу прије поласка у Сарајево.

Како су пренијели ирски медији, везиста Хала је повриједио кољено послије судара са саиграчем из репрезентације Марком Вилсоном и одсуствоваће са терена најмање шест до осам недјеља.

То значи да ће пропустити оба сусрета баража, који се играју у петак у Зеници, односно три дана касније у Даблину.

Сви очекују тешке утакмице, а први сусрет игра се у Зеници вечерас са почетком у 20.45 на стадиону "Билино поље", док је реванш меч три дана касније у Даблину на стадиону "Авива".

Коментари / 0

Оставите коментар