"Србија се наоружава, а наши сусједи не?"

Премијер Србије Александар Вучић је рекао да му је интересантно да сви говоре о наоружавању Србије из Русије, а ћуте као да се ништа не догађа у њеном окружењу.

Регион 02.11.2015 | 13:25
"Србија се наоружава, а наши сусједи не?"

"Купују се панцир хаубице како би они били што јачи, а ми, ваљда, желимо да будемо што слабији. Ми смо дужни да обезбедимо сигурност за наше грађане и ми ћемо то учинити", рекао је Вучић новинарима у београдском насељу Мирјево.

Он је рекао да не може ништа прецизније да говори о набавци оружја из Русије, јер то зависи од новца колико га Србија има, пренијели су београдски медији.

Коментаришући изјаву руског премијера Дмитрија Медведева да Европска комисија тражи од Србије да прекине слободну трговину са Русијом, Вучић је поновио да се Србија налази на европском путу и да жели добре односе са Руском Федерацијом.

"Шта ће бити када дођемо до краја преговора /са ЕУ/, видећемо", рекао је Вучић.

Он је додао да очекује да ће извјештај Европске комисије о напретку Србије на путука ЕУ бити позитиван.

"Ми смо земља која је на европском путу, а да ли нас цене и поштују чућемо", истакао је Вучић, говорећи о извјештају Европске комисије који би требало да буде објављен ове седмице.

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

БУДАЛЕШТИНЕ

02.11.2015 14:37

СТВАРНО НА БАЛКАНУ ВЛАДА ЛУДАКЛУК ПОТПУНИ. МА О КАКВОМ ВИ НАОРУЖАВАЊУ ГОВОРИТЕ, ХРВАТСКА ДОБИЛА ТРИ ХЕЛИКОПТЕРА, СРБИЈА КАО ТРИ ТЕНКА ИЗ РУСИЈА, А БОСНА ПО СИСТЕМУ ВИДЛА ЖАБА ДА СЕ КОЊИ ПОТКИВАЈУ ПА И ОНА НОГЕ ДИГЛА. КАКВО ЦРНО НАОРУЖАВАЊЕ, КАКВЕ ПАТКЕ. БУДАЛЕШТИНЕ НАЧИСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пијар

02.11.2015 15:17

Како је и данас лако да заведес народ, имају експерти за спиновање, народ нема леба да једе, бацају песак у оци. Вуцко!

Name

xyз

02.11.2015 15:00

Све будала до будале...и ми и сусједи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сусједи

03.11.2015 21:19

Добро је да нису комсије.

Name

сара

02.11.2015 15:12

Који сусједи,Хрватска мозда.Она је у НАТО а Србија је војно неутрална.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

02.11.2015 15:28

Ста је са наорузавањем Хрватске.Ста је са паравојним формацијама злоцинца Главаса.Србима су добро познате црне униформе и главасев стил.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Живко

02.11.2015 16:28

Да ми смо на европском путу на који наши европски "пријатељи" стално гурају балване, како би тај пут што дуже трајао. Наравоученије Србији за пут у ЕУ је чињеница: и Турска је на европском путу већ годинама и никако да стигне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перун

02.11.2015 17:12

Да подсетим на све чешћи поклич-Србија Русија не треба нам унија!!! А што се оружја тиче,потребно је што пре обновити флоту авиона па макар и половних МИГ-29.Није наодмет ни набавка Панцира или Тунгуске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОК

02.11.2015 17:54

Слазем се са вама. Нормално да наорузавање не доноси неку добру будуцност али,назалост војна равнотеза цини мир у свијету. Помислити само да ниједна дрзава не издаје новац за војску и наорузање овај свијет би мого дасе у златним кадама купа а сиротиње неби нигдје на кугли земаљској било,сви би богати били. Али стацес?тако нам је.