"Srbija se naoružava, a naši susjedi ne?"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da mu je interesantno da svi govore o naoružavanju Srbije iz Rusije, a ćute kao da se ništa ne događa u njenom okruženju.

Region 02.11.2015 | 13:25
"Srbija se naoružava, a naši susjedi ne?"

"Kupuju se pancir haubice kako bi oni bili što jači, a mi, valjda, želimo da budemo što slabiji. Mi smo dužni da obezbedimo sigurnost za naše građane i mi ćemo to učiniti", rekao je Vučić novinarima u beogradskom naselju Mirjevo.

On je rekao da ne može ništa preciznije da govori o nabavci oružja iz Rusije, jer to zavisi od novca koliko ga Srbija ima, prenijeli su beogradski mediji.

Komentarišući izjavu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva da Evropska komisija traži od Srbije da prekine slobodnu trgovinu sa Rusijom, Vučić je ponovio da se Srbija nalazi na evropskom putu i da želi dobre odnose sa Ruskom Federacijom.

"Šta će biti kada dođemo do kraja pregovora /sa EU/, videćemo", rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje da će izvještaj Evropske komisije o napretku Srbije na putuka EU biti pozitivan.

"Mi smo zemlja koja je na evropskom putu, a da li nas cene i poštuju čućemo", istakao je Vučić, govoreći o izvještaju Evropske komisije koji bi trebalo da bude objavljen ove sedmice.

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

BUDALEŠTINE

02.11.2015 14:37

STVARNO NA BALKANU VLADA LUDAKLUK POTPUNI. MA O KAKVOM VI NAORUŽAVANJU GOVORITE, HRVATSKA DOBILA TRI HELIKOPTERA, SRBIJA KAO TRI TENKA IZ RUSIJA, A BOSNA PO SISTEMU VIDLA ŽABA DA SE KONJI POTKIVAJU PA I ONA NOGE DIGLA. KAKVO CRNO NAORUŽAVANJE, KAKVE PATKE. BUDALEŠTINE NAČISTO.

ODGOVORITE
Name

pijar

02.11.2015 15:17

Kako je i danas lako da zavedes narod, imaju eksperti za spinovanje, narod nema leba da jede, bacaju pesak u oci. Vucko!

Name

xyz

02.11.2015 15:00

Sve budala do budale...i mi i susjedi...

ODGOVORITE
Name

Susjedi

03.11.2015 21:19

Dobro je da nisu komsije.

Name

sara

02.11.2015 15:12

Koji susjedi,Hrvatska mozda.Ona je u NATO a Srbija je vojno neutralna.

ODGOVORITE
Name

Snouden

02.11.2015 15:28

Sta je sa naoruzavanjem Hrvatske.Sta je sa paravojnim formacijama zlocinca Glavasa.Srbima su dobro poznate crne uniforme i glavasev stil.

ODGOVORITE
Name

Живко

02.11.2015 16:28

Да ми смо на европском путу на који наши европски "пријатељи" стално гурају балване, како би тај пут што дуже трајао. Наравоученије Србији за пут у ЕУ је чињеница: и Турска је на европском путу већ годинама и никако да стигне.

ODGOVORITE
Name

перун

02.11.2015 17:12

Да подсетим на све чешћи поклич-Србија Русија не треба нам унија!!! А што се оружја тиче,потребно је што пре обновити флоту авиона па макар и половних МИГ-29.Није наодмет ни набавка Панцира или Тунгуске.

ODGOVORITE
Name

OK

02.11.2015 17:54

Slazem se sa vama. Normalno da naoruzavanje ne donosi neku dobru buducnost ali,nazalost vojna ravnoteza cini mir u svijetu. Pomisliti samo da nijedna drzava ne izdaje novac za vojsku i naoruzanje ovaj svijet bi mogo dase u zlatnim kadama kupa a sirotinje nebi nigdje na kugli zemaljskoj bilo,svi bi bogati bili. Ali staces?tako nam je.