ПЛ БиХ: ''Минималац'' Сарајева, Жељо опет изгубио!

Фудбалери Сарајева тешком муком су савладали Слободу у дербију 14. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине. Гол одлуке кунг фу потезом постигао је Амер Бекић у 80. минуту. Рудар - Приједор савладао је у недјељу сарајевски Жељезничар (1:0) у 14. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине, а минималац је забиљежио и Витез у Источном Сарајеву (0:1).

Фудбал 01.11.2015 | 20:00
ПЛ БиХ: ''Минималац'' Сарајева, Жељо опет изгубио!

У не баш лијепој утакмици за гледање на "Кошеву", бордо тим је освојио три бода и оставио мостарски Зрињски на лидерској позицији на табели, али и додатно "загужвао" стање на врху првенства БиХ.

Сарајлије су имале више од игре, више добрих прилика и кад се све сабере, заслужено су славили против чврсте екипе Хусрефа Мусемића.

Амер Бекић је сјајним потезом у 80. минуту послије центаршута свог презимењака Алмира донио побједу домаћину и постао херој "Кошева", али врло лако је могао да буде и трагичар јер је пропустио двије-три добре прилике прије "кунг фу" потеза у финишу.

С друге стране, Тузлаци су се већином бранили и вребали шансу да из евентуалног контранапада или прекида стигну до поготка. Најбоље шансе су имали у финишу првог и дубоко у судијској надокнади другог полувремена.

У првом дијелу шансу није искористио Мерсудин Ахметовић, а у 94. минуту је послије "карамбола" с пет метара промашио Иван Костић.

Због тих промашаја екипа Хусрефа Мусемића послије 12 узастопних мечева је уписала први пораз и сад послије дуго времена гледа у леђа мостарским "племићима", који ће послије 14. кола остати на лидерској позицији.

Фудбалери Рудар-Приједора уписали су важну побједу у борби за опстанак!

Практично чим се кренуло са центра на приједорском Градском стадиону, домаћин је стигао до предности.

Стријелац је у другом минуту био Небојша Мркић на асистенцију Филипа Арежине!

Имали су плави са "Грбавице" добру шансу у деветом минуту, али је шут Зорана Кокота одбранио голман Далибор Козић.

У 15. минуту виђена је неуобичајена сцена на теренима у Премијер лиги БиХ јер је утакмицу на кратко прекинуо један "незвани гост".

Симпатични пас је шеткао по травњаку и доста времена је требало играчима оба тима да га потјерају изван терена!

Сарајлије нису много показале у првих пола сата утакмице, играју безидејно и неповезано и пријетили су "рударима" углавном из индивудалних акција.

У 36. минуту, солидно је шутирао Огњен Ђелмић, али Далибор Козић је добро интервенисао.

У 45. минуту Мркић је имао шансу да одведе Приједорчане до 2:0, добро је шутирао али за мало изнад пречке.

У наставку су домаћи препустили иницијативу, али су опет имали зрелије шансе. Арежина је у 80. минуту имао мат позицију, шутирао је добро, али непрецизно. Ипак, на срећу Приједорчана резултат се није мијењао па су бодови остали на Градском стадиону.

Славија је неочекивано поражена од Витеза у Источном Сарајеву такође минималним резултатом 0:1.

"Соколови" су добро почели и изборили једанаестерац у 11. минуту. Лопту је на "бијелу тачку" намјестио искусни Дарко Спалевић, али је фантастично реаговао голман Иван Тирић и одбранио његов ударац.

За промашај, домаћин је кажњен у финишу првог дијела кад је Армин Капетан погодио домаћу мрежу за како се на крају испоставило коначних 0:1.

Резултати 14. кола

Сарајево - Слобода 1:0

/Бекић 80/

Рудар Приједор - Жељезничар 1:0

/Мркић 2/

Славија - Витез 0:1

/Капетан 45/

Субота

Широки Бријег - Дрина4:1(2:0)

/Менало 12, Крстановић 23, Вагнер 49, Бухач 74- Николић 75/

Травник - Олимпик2:1(2:1)

/Зајмовић 5, Дудић 33- Мухаремовић 19 /

Челик - Вележ1:0(1:0)

/Карић 30/

Зрињски - Младост4:0(0:0)

/Николић 51, Тодоровић 69, 84, Филиповић/

Борац - Радник 0:1 (0:0)

/Обрадовић 59/

ТАБЕЛА: Зрињски 30, Широки 28, Слобода 28, Радник 28, Сарајево 25, Славија 20, Жељезничар 20, Челик 22, Младост 19, Травник 16, Олимпик 16, Витез 16, Рудар Приједор 15, Борац 12, Вележ 7, Дрина 6.

Коментари / 0

Оставите коментар