PL BiH: ''Minimalac'' Sarajeva, Željo opet izgubio!

Fudbaleri Sarajeva teškom mukom su savladali Slobodu u derbiju 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Gol odluke kung fu potezom postigao je Amer Bekić u 80. minutu. Rudar - Prijedor savladao je u nedjelju sarajevski Željezničar (1:0) u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a minimalac je zabilježio i Vitez u Istočnom Sarajevu (0:1).

Fudbal 01.11.2015 | 20:00
PL BiH: ''Minimalac'' Sarajeva, Željo opet izgubio!

U ne baš lijepoj utakmici za gledanje na "Koševu", bordo tim je osvojio tri boda i ostavio mostarski Zrinjski na liderskoj poziciji na tabeli, ali i dodatno "zagužvao" stanje na vrhu prvenstva BiH.

Sarajlije su imale više od igre, više dobrih prilika i kad se sve sabere, zasluženo su slavili protiv čvrste ekipe Husrefa Musemića.

Amer Bekić je sjajnim potezom u 80. minutu poslije centaršuta svog prezimenjaka Almira donio pobjedu domaćinu i postao heroj "Koševa", ali vrlo lako je mogao da bude i tragičar jer je propustio dvije-tri dobre prilike prije "kung fu" poteza u finišu.

S druge strane, Tuzlaci su se većinom branili i vrebali šansu da iz eventualnog kontranapada ili prekida stignu do pogotka. Najbolje šanse su imali u finišu prvog i duboko u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

U prvom dijelu šansu nije iskoristio Mersudin Ahmetović, a u 94. minutu je poslije "karambola" s pet metara promašio Ivan Kostić.

Zbog tih promašaja ekipa Husrefa Musemića poslije 12 uzastopnih mečeva je upisala prvi poraz i sad poslije dugo vremena gleda u leđa mostarskim "plemićima", koji će poslije 14. kola ostati na liderskoj poziciji.

Fudbaleri Rudar-Prijedora upisali su važnu pobjedu u borbi za opstanak!

Praktično čim se krenulo sa centra na prijedorskom Gradskom stadionu, domaćin je stigao do prednosti.

Strijelac je u drugom minutu bio Nebojša Mrkić na asistenciju Filipa Arežine!

Imali su plavi sa "Grbavice" dobru šansu u devetom minutu, ali je šut Zorana Kokota odbranio golman Dalibor Kozić.

U 15. minutu viđena je neuobičajena scena na terenima u Premijer ligi BiH jer je utakmicu na kratko prekinuo jedan "nezvani gost".

Simpatični pas je šetkao po travnjaku i dosta vremena je trebalo igračima oba tima da ga potjeraju izvan terena!

Sarajlije nisu mnogo pokazale u prvih pola sata utakmice, igraju bezidejno i nepovezano i prijetili su "rudarima" uglavnom iz indivudalnih akcija.

U 36. minutu, solidno je šutirao Ognjen Đelmić, ali Dalibor Kozić je dobro intervenisao.

U 45. minutu Mrkić je imao šansu da odvede Prijedorčane do 2:0, dobro je šutirao ali za malo iznad prečke.

U nastavku su domaći prepustili inicijativu, ali su opet imali zrelije šanse. Arežina je u 80. minutu imao mat poziciju, šutirao je dobro, ali neprecizno. Ipak, na sreću Prijedorčana rezultat se nije mijenjao pa su bodovi ostali na Gradskom stadionu.

Slavija je neočekivano poražena od Viteza u Istočnom Sarajevu takođe minimalnim rezultatom 0:1.

"Sokolovi" su dobro počeli i izborili jedanaesterac u 11. minutu. Loptu je na "bijelu tačku" namjestio iskusni Darko Spalević, ali je fantastično reagovao golman Ivan Tirić i odbranio njegov udarac.

Za promašaj, domaćin je kažnjen u finišu prvog dijela kad je Armin Kapetan pogodio domaću mrežu za kako se na kraju ispostavilo konačnih 0:1.

Rezultati 14. kola

Sarajevo - Sloboda 1:0

/Bekić 80/

Rudar Prijedor - Željezničar 1:0

/Mrkić 2/

Slavija - Vitez 0:1

/Kapetan 45/

Subota

Široki Brijeg - Drina4:1(2:0)

/Menalo 12, Krstanović 23, Vagner 49, Buhač 74- Nikolić 75/

Travnik - Olimpik2:1(2:1)

/Zajmović 5, Dudić 33- Muharemović 19 /

Čelik - Velež1:0(1:0)

/Karić 30/

Zrinjski - Mladost4:0(0:0)

/Nikolić 51, Todorović 69, 84, Filipović/

Borac - Radnik 0:1 (0:0)

/Obradović 59/

TABELA: Zrinjski 30, Široki 28, Sloboda 28, Radnik 28, Sarajevo 25, Slavija 20, Željezničar 20, Čelik 22, Mladost 19, Travnik 16, Olimpik 16, Vitez 16, Rudar Prijedor 15, Borac 12, Velež 7, Drina 6.

Komentari / 0

Ostavite komentar