Бајевић: Можемо на Европско првенство!

Душан Бајевић вјерује да репрезентација Босне и Херцеговине може до Европског првенства.

Фудбал 01.11.2015 | 22:00
Бајевић: Можемо на Европско првенство!

Душан Бајевић, прослављени бх. тренер и једна од легенди Вележа из Мостара вјерује да наша национална селекција има снаге, али и квалитет да се пласира на Европско првенство у утакмицама против Ирске у баражу.

"Имамо снаге, имамо воље, али имамо и квалитет да успијемо у нашем науму, а то је пласман на ЕУРО. Требамо вјеровати у наше играче, који су врхунски и заиста мислим да се можемо пласирати на још једно велико такмичење након Свјетског првенства. Ми смо и раније побјеђивали и много јаче и квалитетније репрезентације од Ирске", рекао је Бајевићу изјави за "Авазов" портал.

"Имамо снаге, имамо воље, али имамо и квалитет да успијемо у нашем науму, а то је пласман на ЕУРО. Требамо вјеровати у наше играче, који су врхунски и заиста мислим да се можемо пласирати на још једно велико такмичење након Свјетског првенства. Ми смо и раније побјеђивали и много јаче и квалитетније репрезентације од Ирске", рекао је бивши тренер Црвене звезде.

Бајевић је додао како се играчи не смију заваравати медијским натписима у вези изостанака неколико стандардних играча у селекцији Ирске.

"Ирска има велики фонд квалитетних играча. Јаки су физички и много трче. Ми не смијемо мислити да је све готово и да уђемо у утакмицу мислећи да ћемо имати лаган посао јер њима фали неколико играча. То би могла бити нагазна мина. Сигуран сам да ће Ирци у Зеницу доћи набријани и мотивисани управо због тог неиграња неколико стандардних играча", рекао је Бајевић, који је посебно нагласио како репрезентација Босне и Херцеговине након неколико неуспјелих квалфикационих циклуса има искуства да се пласира на ЕУРО.

"Сматрам да ова наша генерација има и искуства, али и знања да ове двије утакмице у баражу ријеши у своју корист. Ако се сјетите утакмица против Данске, увијек нам је нешто фалило. То "нешто" сада имамо, имамо континуитет игара, велике утакмице иза нас и заиста сматрам да се можемо пласирати на ЕУРО", рекао је за крај Бајевић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

огњен пале

01.11.2015 21:46

Боли нас брига за БИХ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

02.11.2015 11:15

Ти мозес тако да казес, али само усвоје име.