Bajević: Možemo na Evropsko prvenstvo!

Dušan Bajević vjeruje da reprezentacija Bosne i Hercegovine može do Evropskog prvenstva.

Fudbal 01.11.2015 | 22:00
Bajević: Možemo na Evropsko prvenstvo!

Dušan Bajević, proslavljeni bh. trener i jedna od legendi Veleža iz Mostara vjeruje da naša nacionalna selekcija ima snage, ali i kvalitet da se plasira na Evropsko prvenstvo u utakmicama protiv Irske u baražu.

"Imamo snage, imamo volje, ali imamo i kvalitet da uspijemo u našem naumu, a to je plasman na EURO. Trebamo vjerovati u naše igrače, koji su vrhunski i zaista mislim da se možemo plasirati na još jedno veliko takmičenje nakon Svjetskog prvenstva. Mi smo i ranije pobjeđivali i mnogo jače i kvalitetnije reprezentacije od Irske", rekao je Bajeviću izjavi za "Avazov" portal.

"Imamo snage, imamo volje, ali imamo i kvalitet da uspijemo u našem naumu, a to je plasman na EURO. Trebamo vjerovati u naše igrače, koji su vrhunski i zaista mislim da se možemo plasirati na još jedno veliko takmičenje nakon Svjetskog prvenstva. Mi smo i ranije pobjeđivali i mnogo jače i kvalitetnije reprezentacije od Irske", rekao je bivši trener Crvene zvezde.

Bajević je dodao kako se igrači ne smiju zavaravati medijskim natpisima u vezi izostanaka nekoliko standardnih igrača u selekciji Irske.

"Irska ima veliki fond kvalitetnih igrača. Jaki su fizički i mnogo trče. Mi ne smijemo misliti da je sve gotovo i da uđemo u utakmicu misleći da ćemo imati lagan posao jer njima fali nekoliko igrača. To bi mogla biti nagazna mina. Siguran sam da će Irci u Zenicu doći nabrijani i motivisani upravo zbog tog neigranja nekoliko standardnih igrača", rekao je Bajević, koji je posebno naglasio kako reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon nekoliko neuspjelih kvalfikacionih ciklusa ima iskustva da se plasira na EURO.

"Smatram da ova naša generacija ima i iskustva, ali i znanja da ove dvije utakmice u baražu riješi u svoju korist. Ako se sjetite utakmica protiv Danske, uvijek nam je nešto falilo. To "nešto" sada imamo, imamo kontinuitet igara, velike utakmice iza nas i zaista smatram da se možemo plasirati na EURO", rekao je za kraj Bajević.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ognjen pale

01.11.2015 21:46

Boli nas briga za BIH .

ODGOVORITE
Name

Zoki

02.11.2015 11:15

Ti mozes tako da kazes, ali samo usvoje ime.